Udmærket melmix UDEN hvedestivelse – UDGÅET


Opdatering 04/07-2016 Dette melmix er udgået! Finax henviser i stedet til deres nye melmix: Glutenfri melmix, som er lavet af Sorghum (durra), rismel, glutenfri havre og majsstivelse. Det forhandles i Føtex og Bilka. Se mere HER
Vi har endnu ikke testet det!

 

Finax Glutenfri Melmix mælkefri med majs / Orange Finax, 900 g, pris 30-40 kr.

 

orange finax

 

Produktinfo:

Lys melmix fra Finax UDEN hvedestivelse lavet af majsstivelse, teffmel, knust psylliumfrøskal, oligofruktose og guarkernemel. Fiberindhold: 9 g/100 g. En pakke giver to store formbrød eller ca. 24 boller.

 

OBS: Alle andre Finax melmix indeholder hvedestivelse!

 

Ang. pris varierer det meget fra butik til butik, men vi har for nyligt set den til 34,95 kr i SuperBrugsen.

 


Opgave:
Bagning af helt formbrød og boller. Vi fulgte anvisningen på pakken.

Der er ikke opskrift på boller på pakken, men vi satte 12 boller af en portion (450 g mel) og bagte dem i ca. 30 min. ved 200°C.

 


Fremgangsmåde:
Melmix skal blandes med gær, lunkent vand, olie og salt og røres sammen med dejkroge. Dejen var nem at røre sammen og forbliver klistret.

OBS! I opskriften står der 1-2 tsk. salt – vi anbefaler 1½ tsk.

Til brød: Vi hældte dejen i en form og lod den hæve som anvist.

Til boller: Vi satte bollerne på en plade med bagepapir og lod dem hæve som anvist.

Hævetid: 35 min.

BagetidBrød: 35 min. – vi valgte at bage brødet længere end anvist (ca 45 min), indtil det kom op på 100ºC. Boller: 30 min. 

 


Resultat:

Brødet hævede meget op både under hævningen og ved Orange-finaxbagningen. Det færdigbagte resultat blev et meget fint luftigt “franskbrød”, som minder meget om et alm. hvedebrød fra bageren. Smagen er ret neutral, så det kan bruges til mange ting. Krummen er luftig og lidt sej og en lille smule gummiagtig. Brødet holdt sig frisk i flere dage og var også velegnet til at riste.

 

Bollerne hævede også fint. De bliver lidt blege, men det kan evt. imødegås, hvis man pensler dem med vand inden bagning. Resultatet er som brødet, meget luftig krumme og sprød skorpe.

 


Plus:

Et rigtig fint luftigt brød der kan bruges som alm. franskbrød/boller. Fin holdbarhed. Forholdsvist hurtigt og nemt at bage. Næringsværdi ift. sukker, fedt og fiberindhold er ok. Fedtindholdet er <0,5 g/100g, sukker udgør 1 g/100g. Højt fiberindhold.

Et lyst melmix som ikke indeholder hvedestivelse, og som er nemt at få fat på.

Finax har andre opskrifter med dette melmix på deres hjemmeside bl.a. foccacia, sandkage á la Italien og müsli småkager. De kan findes her

 


Minus:

Dejen bliver ikke fast nok til, at man fx kan forme en pizzabund eller lign. hvis man følger opskriften. Brødet kan have en lidt støvet fornemmelse pga. det høje indhold af ren stivelse.

Melmixet er ikke økologisk.

 


 

Andre indlæg

2 Responsesso far.

  1. Ditte siger:

    Den er nu udgået fra Finax :-(

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Glutenfri Starts nyhedsbrev og modtag 10 gode glutenfri råd! KLIK HER
Hello. Add your message here.