Glutenfri øl

2014-06-30-16.51.48

Glutenfri øl er en historie for sig!

Vi blev i løbet af sommeren inviteret til at smage glutenfri øl hos Mikkeller, som er et dansk microbryggeri. De har i den senere tid oplevet en stigende efterspørgsel på glutenfri øl og har i den forbindelse brygget tre forskellige glutenfri øl. I løbet af vores besøg havde vi en længere snak om bl.a., hvordan de glutenfri øl brygges, og det var interessant!

 

For det første skal det lige siges, at når vi taler om de glutenfri øl, der findes på markedet, så er langt de fleste IKKE naturlig glutenfri. Dvs. de er brygget på ingredienser, der indeholder gluten, som fx byg, og derfor indeholder de små mængder af gluten (under 20 ppm). Vi har fundet en ældre svensk oversigt over analyser af glutenindholdet i flere forskellige øl, som kan ses HER

 

Mikkellers glutenfri øl indeholder også små mængder af gluten, da de er brygget som almindeligt øl og tilsat et enzym, der minimerer det gluten, der findes naturligt i øllen.

 

Det er en videnskab at brygge øl og at bruge disse enzymer, så det vil vi ikke gå i dybden med, men vi synes det er interessant, at der findes enzymer, som til en vis grænse kan neutralisere gluten i øl. Da vi spurgte til, hvorfor man dog ikke bare kan brygge øl på naturlig glutenfri ingredienser, som hirse, ris og majs, var svaret, at resultatet simpelthen bliver for dårligt. Så det er måske ikke underligt, at det stort set er umuligt at opdrive en god naturlig glutenfri øl på markedet…?

 

Vi er indtil videre kun stødt på én naturlig glutenfri øl. Den hedder Schnitzer Bräu, er lavet på hirse og er ret svær at opdrive. Vi fandt den i sin tid i en helsekost, som kunne bestille dem hjem.

 

Hvis du kender til naturlig glutenfri øl, som er til at købe i Danmark, må du meget gerne skrive til os!

Mikkeler-Gold

Der findes flere “glutenfri” øl på markedet, og hvis du kan tåle øl med små mængder af gluten og ønsker at smage en øl, der ikke er som alle andre, kan vi anbefale Mikkellers glutenfri øl. Vores favorit var Green Gold.

Skål! (-:

 


 

6 Responsesso far.

 1. Rikke Hansen siger:

  Liebharts bio reisbier

  Købes hos hørkram

 2. maria laforcelauridsen siger:

  bilka fører Daura glutenfri øl til 15 kr. flasken.
  Brugsen fører også en glutenfri øl til nogenlunde samme pris.

 3. Alexandar Laumann siger:

  Efter min kone fik Gluten allergi gik vi på jagt og fandt ud af at OnePint importerer glutenfri øl, der er grosister, men ved at oplyse produkterne ved den lokale vinhandel kan de jo hentes hjem, bl.a.er Daura og importeret gennem OnePint
  Daas Ambré
  Daas Blond
  Widmer Omission Pale Ale
  Dejligt med et sted hvor erfaringer kan deles, kan oplyse vi har prøvet de to første og der er egentlig meget gode. Vi har købt dem gennem http://www.primabeer.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *