Blog Archives

Glutenfri Havreboller

Vi er blevet ret glade for at bruge glutenfrit havremel i vores boller. Vores oplevelse er, at havremel har en god evne til at give en “tør” og saftig krumme på samme tid. Hvis du ikke har glutenfrit havremel (som i øvrigt kan købes meget billigt i Rema 1000) kan du altid blende glutenfri havregryn […]

Read More

Glutenfri Bananpandekager

Hvis du er på udkig efter nogle virkelig luftige pandekager, skal du prøve disse super luftige glutenfri bananpandekager! De er uden tilsat sukker, mælk og plantemælk. Det er bedst at lave dem med en blender, da den cremede konsistens, der gør dem ekstra luftige, bedst opnås ved et stykke tids blendning. Men har du en […]

Read More

Grove Sandwichboller

Lækre grove sandwichboller – bagt med nøddemel og uden gær. OBS! Det er vigtigt at man IKKE åbner ovnen på noget tidspunkt undervejs i bagningen, ellers risikerer man at de klasker sammen og bliver flade og klæge. Print Grove Sandwichboller Egnet til frysning. Antal personer stk. Ingredienser 6 dl lunkent vand0,5 dl FiberHUSK1 spsk. kokosolie1 dl […]

Read More

Glutenfri Burgerboller

Disse burgerboller er luftige og nemme at lave. Der er et æg i dejen, hvilket gør dem ekstra lækre. Hvis du ikke tåler æg, kan du sagtens lave dem uden, brug da 6 dl vand i stedet.  Print Glutenfri Burgerboller Egnet til frysning. Antal personer stk. Ingredienser 5,5 dl koldt vand15 g gær1 tsk. honning1 […]

Read More

Glutenfri Pølsebrød

Disse glutenfri pølsebrød bliver dejlige, bløde og luftige. Dejen er hurtig at lave og nem at have med at gøre. Brødene kan drysses med sesam. Eddiken er tilsat for at gøre brødet mere luftigt.  OBS! Husk at tjekke ingredienserne på de pølser du bruger, da nogle kan indeholde gluten.  Print Glutenfri Pølsebrød Egnet til frysning. Antal […]

Read More

Glutenfri Sandwichboller

Disse glutenfri sandwichboller er vores favoritter! De er dejlige, bløde og luftige. Dejen er super hurtig at lave og nem at have med at gøre. Bollerne er desuden god til begyndere! Du kan lave store flade boller som egner sig godt til sandwich, eller forme dem til almindelige boller. Print Glutenfri Sandwichboller Egnet til frysning. […]

Read More

Glutenfri Pizza

Denne glutenfri pizza er fantastisk! Hvis den bages som beskrevet, bliver den sprød og saftig, som en autentisk pizza skal være efter vores mening. Dejen er utrolig nem at lave, og den er nem at rulle tyndt ud. For at få det bedste resultat, er det vigtigt, at pizzaen bages ved høj varme, på en […]

Read More

Glutenfri “Hveder”

Disse lækre glutenfri hveder indeholder selvfølgelig ikke hvedemel, men de smager fuldkommen som rigtige hveder – endda meget bedre! De er gode, både når de er nybagte og dagen derpå efter en tur på brødristeren. Hvis du har travlt, kan du bruge kogende vand, så væsken bliver lidt lun og kun lade hvederne hæve i […]

Read More

Nemme glutenfri boller med gulerod

Denne opskrift er virkelig en gave til alle glutenfri bagere. Bollerne er bløde og saftige, og så er de meget nemme at lave! De skal ikke hæve, og de skal ikke æltes. Så i løbet af ca. en time har du friskbagte boller, som smager fantastisk. God til begyndere. VIGTIGT! Ovnen må IKKE åbnes mens […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri kanelsnegle uden sukker

Lækre hjemmelavede glutenfri kanelsnegle, der smager, som kanelsnegle skal smage. Disse kanelsnegle er glutenfri, fri for mælk og tilsat sukker. Tips: Hvis dejen klistrer for meget til kagerullen, kan det anbefales at lægge dejen mellem to stykker bagepapir og rulle udenpå papiret.   Print Glutenfri kanelsnegle uden sukker Antal personer stk. Ingredienser Dejen: 3 dl […]

Read More

Glutenfri Gulerodsmuffins

Disse glutenfri muffins er luftige og saftige, og de vil  falde i både børn og voksnes smag. Med både gulerødder, squash og hampefrø i er der gods i dem, og de udgør derfor også et lækkert mellemmåltid. Hampefrø kan udelades og evt. erstattes med hakkede nødder/mandler. Pynter du med citroncreme, er det som at få […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri Flûtes

Disse glutenfri flûtes er lavet med 4 slags mel og er drysset med rosmarin og groft salt. Passer godt som tilbehør til al slags mad og/eller som et godt gammeldags landgangsbrød. Man kan sagtens erstatte rosmarin med timian, oregano eller andre tørrede krydderurter. Print Glutenfri Flûtes Er velegnet til frysning. Antal personer stk. Ingredienser 5,5 […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri Pizzaboller med spinat

Disse saftige glutenfri pizzaboller med spinat passer perfekt til madpakken med eller uden pålæg. De kan laves med eller uden tomat, alt efter hvad man bedst kan lide og/eller tåle. TIPS Grønkål: Pizzabollerne bliver også rigtig lækre med grønkål i stedet for spinat. Erstat spinaten med 200 g frossen grønkål, som optøs og knuges fri […]

Read More

Glutenfri Solskinsboller

Disse glutenfri solskinsboller bliver dejligt bløde og luftige. Dejen, som til sidst æltes i hånden, er spændstig og blød og nem at arbejde med. De er lavet på fuldkornsris- og majsmel og får en let solgul farve. Kan laves med eller uden kerner, ligesom kernerne kan varieres efter smag og behag. De har en mild […]

Post Tagged with , ,
Read More

Bedstemors brownies uden gluten

Bedstemors brownies er en opskrift, der er gået fra mor til datter. Oprindelig var den med almindeligt hvidt mel. Men nu har vi tilpasset og afprøvet den med rismel, så den kan nydes i en glutenfri kost. Bedstemors brownies uden gluten er et must på julekagebordet, men kan sagtens spises på alle andre tider af […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfrit Surdejsbrød

Dette glutenfri surdejsbrød smager skønt og minder meget om rugbrød. Opskriften forudsætter, at du har lavet din egen surdej i forvejen, men når først det er gjort, har du en surdej, som kan følge dig i alle dine surdejsbrød. Du kan se opskrift på surdej HER Vi arbejder med det, man kalder en ”opbevarings-surdej”. Hvilket vil […]

Post Tagged with , , , ,
Read More

Nemt glutenfrit grovbrød

Dette er et glutenfrit grovbrød, som er nemt og relativt hurtigt at bage. Brødet er fyldt med lækre kerner, og egner sig godt til pålæg. En god erstatning for rugbrød. Portionen passer til en rugbrødsform på 24 cm / 1,6 l Det glutenfri grovbrød er ikke egnet til at fryse. Det holder sig bedst opbevaret […]

Post Tagged with , ,
Read More