Blog Archives

Glutenfri Halloweenmuffins

Disse gluten- og mælkefri halloweenmuffins smager skønt og har en dejlig saftig og luftig konsistens. De kan spises lige fra ovnen, eller de kan pyntes i bedste halloweenstil, hvor kun fantasien og kreativiteten sætter grænser.  De smager super godt sammen med vores citroncreme. Undlades cremen vil det være godt at pynte med noget andet sødt som […]

Read More

Glutenfri Solskinskage med Birkesød

At sidde på altanen i solen med en god kop kaffe og denne dejlige kage er bare lykken! Den smager virkelig godt! I den glutenfri Solskinskage har vi brugt citron og for at gøre den ekstra saftig, har vi tilsat bagte søde kartofler i dejen, og det fungerer super godt! Man kan seriøst ikke smage, at den […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri muffins med sukrin

Vi har udviklet en opskrift på muffins med sukrin. Sukrin er et kalorieneutralt alternativ til sukker, og det har ingen indflydelse på blodsukkeret. Fx kan personer med diabetes og personer på candidakur godt spise sukrin. Sukrin ligner almindeligt sukker og smager meget tæt på sukker, men det er lidt en kunst at bruge det, da […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri Tærtebund

Vi er efter lang tid kommet frem til en glutenfri tærtebund, som vi godt kan li og som fungerer. Den er ikke så fed som normalt og bliver sprød uden at smuldre. Denne opskrift svarer til en almindelig stor tærteform på ca. 24 cm. Du kan finde vores opskrift på mælkefri tærtefyld HER Print Glutenfri Tærtebund […]

Read More

Glutenfri Havreboller

Vi er blevet ret glade for at bruge glutenfrit havremel i vores boller. Vores oplevelse er, at havremel har en god evne til at give en “tør” og saftig krumme på samme tid. Hvis du ikke har glutenfrit havremel (som i øvrigt kan købes meget billigt i Rema 1000) kan du altid blende glutenfri havregryn […]

Read More

Glutenfri Melboller

Det kan virke overvældende at skulle lave sine egne melboller, men det er ikke svært! Det er faktisk sjovt! Det kræver bare, at du er godt forberedt og har det udstyr, der skal bruges. Melbollerne skal formes (sprøjtes), tilberedes i næsten kogende vand, køles i koldt vand og dryppe af i en sigte. Det nemmeste […]

Read More

Glutenfri Burgerboller

Disse burgerboller er luftige og nemme at lave. Der er et æg i dejen, hvilket gør dem ekstra lækre. Hvis du ikke tåler æg, kan du sagtens lave dem uden, brug da 6 dl vand i stedet.  Print Glutenfri Burgerboller Egnet til frysning. Antal personer stk. Ingredienser 5,5 dl koldt vand15 g gær1 tsk. honning1 […]

Read More

Glutenfri Madpandekager

Her er vores bud på lækre og velsmagende glutenfri madpandekager. Fyld dem med dit yndlingsfyld og du har en lækker frokost eller aftensmad.   Print Glutenfri Madpandekager Antal personer stk. Ingredienser 4 æg2 spsk. rapsolie ca. 14 g100 g fuldkornsmajsmel100 g fuldkornsrismel3 dl vand1 tsk. salt1 tsk. Herbes de provence eller andet krydderi. Antal personer […]

Read More

Glutenfri Pølsebrød

Disse glutenfri pølsebrød bliver dejlige, bløde og luftige. Dejen er hurtig at lave og nem at have med at gøre. Brødene kan drysses med sesam. Eddiken er tilsat for at gøre brødet mere luftigt.  OBS! Husk at tjekke ingredienserne på de pølser du bruger, da nogle kan indeholde gluten.  Print Glutenfri Pølsebrød Egnet til frysning. Antal […]

Read More

Glutenfri Sandwichboller

Disse glutenfri sandwichboller er vores favoritter! De er dejlige, bløde og luftige. Dejen er super hurtig at lave og nem at have med at gøre. Bollerne er desuden god til begyndere! Du kan lave store flade boller som egner sig godt til sandwich, eller forme dem til almindelige boller. Print Glutenfri Sandwichboller Egnet til frysning. […]

Read More

Glutenfri Pizza

Denne glutenfri pizza er fantastisk! Hvis den bages som beskrevet, bliver den sprød og saftig, som en autentisk pizza skal være efter vores mening. Dejen er utrolig nem at lave, og den er nem at rulle tyndt ud. For at få det bedste resultat, er det vigtigt, at pizzaen bages ved høj varme, på en […]

Read More

Glutenfri “Hveder”

Disse lækre glutenfri hveder indeholder selvfølgelig ikke hvedemel, men de smager fuldkommen som rigtige hveder – endda meget bedre! De er gode, både når de er nybagte og dagen derpå efter en tur på brødristeren. Hvis du har travlt, kan du bruge kogende vand, så væsken bliver lidt lun og kun lade hvederne hæve i […]

Read More

Nemme glutenfri boller med gulerod

Denne opskrift er virkelig en gave til alle glutenfri bagere. Bollerne er bløde og saftige, og så er de meget nemme at lave! De skal ikke hæve, og de skal ikke æltes. Så i løbet af ca. en time har du friskbagte boller, som smager fantastisk. God til begyndere. VIGTIGT! Ovnen må IKKE åbnes mens […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri Fastelavnsboller

Disse glutenfri fastelavnsboller er luftige vandbakkelser. Vi elsker at fylde dem med sveskemarmelade og creme. Du kan bruge din favoritmarmelade i stedet for sveske eller bare fylde bollerne med hindbærskum (billedet). Bollerne indeholder mindre fedt og sukker end de klassiske fra bageren. De skal helst spises samme dag de er bagt, men efter en tur […]

Read More

Glutenfri Chokolademuffins

Disse glutenfri chokolademuffins har en dejlig “mørk” chokoladesmag, da de er lavet med både kakao og chokolade. Der skal tilsættes enten gulerod, banan eller sød kartoffel, hvilket er med til at nedsætte sukkermængden en smule og samtidig give en dejlig saftig konsistens. Tilsættes banan får de en mild smag af banan. Gulerod og sød kartoffel […]

Post Tagged with , , ,
Read More

Glutenfri Græskarkage

Denne glutenfri græskarkage har en dejlig saftig og samtidig luftig konsistens. Den smager helt fantastisk med den aromatiske citroncreme. Et must til Halloween! Print Glutenfri Græskarkage Egnet til frysning. Antal personer Ingredienser 400 g græskar fx. Hokkaido eller Butternut squash50 g rosiner60 g hakkede mandler150 g fuldkornsrismel50 g fuldkornsmajsmel2 tsk. bagepulver1 tsk. natron1 tsk. vaniljepulver2 […]

Post Tagged with , , ,
Read More

Glutenfri Pølsehorn

Pølsehorn er altid et hit hos børnene. Disse er oveni købet også glutenfri. De egner sig godt til madpakken, til turen eller picnickurven. Tips! – Ønskes brødet lidt grovere kan du bruge dejen fra Flûtesdej opskriften – Pølsehornene kan fint lunes på brødristeren eller i ovnen efter en tur i fryseren eller køleskabet. Print Glutenfri Pølsehorn […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri Flûtes

Disse glutenfri flûtes er lavet med 4 slags mel og er drysset med rosmarin og groft salt. Passer godt som tilbehør til al slags mad og/eller som et godt gammeldags landgangsbrød. Man kan sagtens erstatte rosmarin med timian, oregano eller andre tørrede krydderurter. Print Glutenfri Flûtes Er velegnet til frysning. Antal personer stk. Ingredienser 5,5 […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri Pizzaboller med spinat

Disse saftige glutenfri pizzaboller med spinat passer perfekt til madpakken med eller uden pålæg. De kan laves med eller uden tomat, alt efter hvad man bedst kan lide og/eller tåle. TIPS Grønkål: Pizzabollerne bliver også rigtig lækre med grønkål i stedet for spinat. Erstat spinaten med 200 g frossen grønkål, som optøs og knuges fri […]

Read More

Glutenfri Solskinsboller

Disse glutenfri solskinsboller bliver dejligt bløde og luftige. Dejen, som til sidst æltes i hånden, er spændstig og blød og nem at arbejde med. De er lavet på fuldkornsris- og majsmel og får en let solgul farve. Kan laves med eller uden kerner, ligesom kernerne kan varieres efter smag og behag. De har en mild […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri Amerikanske Pandekager

Amerikanske pandekager er små buttede pandekager, som traditionelt spises til morgenmad eller brunch. Tip: Disse pandekager bliver utroligt lækre, når man blander 1-2 modne mosede bananer og et par spiseskefulde blåbærmarmelade i dejen inden bagning. Hvis du så også steger dem i lidt kokosolie synger englene :-) Forslag til pålæg: Smør/margarine og ahornsirup er klassisk tilbehør […]

Read More

Glutenfri Sandwich Puffs

Disse lækre glutenfri sandwich puffs er store usødede vandbakkelser. De bliver hule i midten og egner sig derfor strålende til at blive fyldt med lækre ting. Hvis du kan tåle smør, kan det bruges, men mælkefri margarine fungerer fint. Her kan du se vores forslag til fyld: Maries kyllingesalat og Spinatfyld med kogte æg Print […]

Post Tagged with ,
Read More

Glutenfri Pandekager

Disse glutenfri pandekager bliver tynde og gyldne og minder meget om almindelige pandekager eller crêpes. Men de smager næsten bedre, fordi blandingen af citronskal og kokosolie går op i en højere enhed – De skal prøves! Print Glutenfri Pandekager Antal personer stk. Ingredienser 200 g fuldkornsrismel1,5 tsk. sukker0,5 tsk. fint salt0,25 tsk. kardemomme1 drys vaniljepulver4,5 […]

Post Tagged with , ,
Read More

Bedstemors brownies uden gluten

Bedstemors brownies er en opskrift, der er gået fra mor til datter. Oprindelig var den med almindeligt hvidt mel. Men nu har vi tilpasset og afprøvet den med rismel, så den kan nydes i en glutenfri kost. Bedstemors brownies uden gluten er et must på julekagebordet, men kan sagtens spises på alle andre tider af […]

Post Tagged with , ,
Read More

Nemt glutenfrit grovbrød

Dette er et glutenfrit grovbrød, som er nemt og relativt hurtigt at bage. Brødet er fyldt med lækre kerner, og egner sig godt til pålæg. En god erstatning for rugbrød. Portionen passer til en rugbrødsform på 24 cm / 1,6 l Det glutenfri grovbrød er ikke egnet til at fryse. Det holder sig bedst opbevaret […]

Post Tagged with , ,
Read More