Blog Archives

Glutenfri Solskinskage med Birkesød

At sidde på altanen i solen med en god kop kaffe og denne dejlige kage er bare lykken! Den smager virkelig godt! I den glutenfri Solskinskage har vi brugt citron og for at gøre den ekstra saftig, har vi tilsat bagte søde kartofler i dejen, og det fungerer super godt! Man kan seriøst ikke smage, at den […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri muffins med sukrin

Vi har udviklet en opskrift på muffins med sukrin. Sukrin er et kalorieneutralt alternativ til sukker, og det har ingen indflydelse på blodsukkeret. Fx kan personer med diabetes og personer på candidakur godt spise sukrin. Sukrin ligner almindeligt sukker og smager meget tæt på sukker, men det er lidt en kunst at bruge det, da […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri Chufakiks med Kakaonibs

Disse glutenfri chufakiks er lavet med mel, som er lavet af den lille rodknold chufa. Chufa kaldes også tigernød og jordmandel. Den lille rodknold er ret ny i Danmark, men har været kendt og brugt i 4000 år. Chufa er naturlig glutenfri, og da den ikke er en nød, kan folk med nøddeallergi også tåle […]

Post Tagged with , , ,
Read More

Mælkefri Tærtefyld

Dette mælkefri tærtefyld er vores bud på et godt “grund-tærtefyld” uden mælkeprodukter. Opskriften er på en klassisk æggestand, som du så kan pifte op med det du har i køleskabet. Du kan finde opskrift på vores glutenfri tærtebund HER Print Mælkefri Tærtefyld Portionen passer til en tærtebund på ca. 24 cm. Antal personer Ingredienser 1 […]

Read More

Glutenfri Havreboller

Vi er blevet ret glade for at bruge glutenfrit havremel i vores boller. Vores oplevelse er, at havremel har en god evne til at give en “tør” og saftig krumme på samme tid. Hvis du ikke har glutenfrit havremel (som i øvrigt kan købes meget billigt i Rema 1000) kan du altid blende glutenfri havregryn […]

Read More

Glutenfri Bananpandekager

Hvis du er på udkig efter nogle virkelig luftige pandekager, skal du prøve disse super luftige glutenfri bananpandekager! De er uden tilsat sukker, mælk og plantemælk. Det er bedst at lave dem med en blender, da den cremede konsistens, der gør dem ekstra luftige, bedst opnås ved et stykke tids blendning. Men har du en […]

Read More

Grove Sandwichboller

Lækre grove sandwichboller – bagt med nøddemel og uden gær. OBS! Det er vigtigt at man IKKE åbner ovnen på noget tidspunkt undervejs i bagningen, ellers risikerer man at de klasker sammen og bliver flade og klæge. Print Grove Sandwichboller Egnet til frysning. Antal personer stk. Ingredienser 6 dl lunkent vand0,5 dl FiberHUSK1 spsk. kokosolie1 dl […]

Read More

Glutenfri Græskarkage med dadler

Denne glutenfri græskarkage er saftig og krydret og uden tilsat sukker. Et godt bud på en anderledes og lækker Halloweenkage.  Print Glutenfri Græskarkage med dadler Antal personer stk. Ingredienser 1 dl hokkeido græskar 4bagt græskarkød10 store saftige dadler uden sten4 æg1 tsk. natron1 tsk. kanel2,5 dl fint kokosmel kokosfibre0,5 dl kokosolie1 dl grofthakkede valnødder1 dl […]

Read More

Glutenfri Melboller

Det kan virke overvældende at skulle lave sine egne melboller, men det er ikke svært! Det er faktisk sjovt! Det kræver bare, at du er godt forberedt og har det udstyr, der skal bruges. Melbollerne skal formes (sprøjtes), tilberedes i næsten kogende vand, køles i koldt vand og dryppe af i en sigte. Det nemmeste […]

Read More

Glutenfri Burgerboller

Disse burgerboller er luftige og nemme at lave. Der er et æg i dejen, hvilket gør dem ekstra lækre. Hvis du ikke tåler æg, kan du sagtens lave dem uden, brug da 6 dl vand i stedet.  Print Glutenfri Burgerboller Egnet til frysning. Antal personer stk. Ingredienser 5,5 dl koldt vand15 g gær1 tsk. honning1 […]

Read More

Glutenfri Madpandekager

Her er vores bud på lækre og velsmagende glutenfri madpandekager. Fyld dem med dit yndlingsfyld og du har en lækker frokost eller aftensmad.   Print Glutenfri Madpandekager Antal personer stk. Ingredienser 4 æg2 spsk. rapsolie ca. 14 g100 g fuldkornsmajsmel100 g fuldkornsrismel3 dl vand1 tsk. salt1 tsk. Herbes de provence eller andet krydderi. Antal personer […]

Read More

Glutenfri Pølsebrød

Disse glutenfri pølsebrød bliver dejlige, bløde og luftige. Dejen er hurtig at lave og nem at have med at gøre. Brødene kan drysses med sesam. Eddiken er tilsat for at gøre brødet mere luftigt.  OBS! Husk at tjekke ingredienserne på de pølser du bruger, da nogle kan indeholde gluten.  Print Glutenfri Pølsebrød Egnet til frysning. Antal […]

Read More

Glutenfri Sandwichboller

Disse glutenfri sandwichboller er vores favoritter! De er dejlige, bløde og luftige. Dejen er super hurtig at lave og nem at have med at gøre. Bollerne er desuden god til begyndere! Du kan lave store flade boller som egner sig godt til sandwich, eller forme dem til almindelige boller. Tip: Hvis du har god tid, […]

Read More

Glutenfri Pizza

Denne glutenfri pizza er fantastisk! Hvis den bages som beskrevet, bliver den sprød og saftig, som en autentisk pizza skal være efter vores mening. Dejen er utrolig nem at lave, og den er nem at rulle tyndt ud. For at få det bedste resultat, er det vigtigt, at pizzaen bages ved høj varme, på en […]

Read More

Glutenfri “Hveder”

Disse lækre glutenfri hveder indeholder selvfølgelig ikke hvedemel, men de smager fuldkommen som rigtige hveder – endda meget bedre! De er gode, både når de er nybagte og dagen derpå efter en tur på brødristeren. Hvis du har travlt, kan du bruge kogende vand, så væsken bliver lidt lun og kun lade hvederne hæve i […]

Read More

Nemme glutenfri boller med gulerod

Denne opskrift er virkelig en gave til alle glutenfri bagere. Bollerne er bløde og saftige, og så er de meget nemme at lave! De skal ikke hæve, og de skal ikke æltes. Så i løbet af ca. en time har du friskbagte boller, som smager fantastisk. God til begyndere. VIGTIGT! Ovnen må IKKE åbnes mens […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri Fastelavnsboller

Disse glutenfri fastelavnsboller er luftige vandbakkelser. Vi elsker at fylde dem med sveskemarmelade og creme. Du kan bruge din favoritmarmelade i stedet for sveske eller bare fylde bollerne med hindbærskum (billedet). Bollerne indeholder mindre fedt og sukker end de klassiske fra bageren. De skal helst spises samme dag de er bagt, men efter en tur […]

Read More

Glutenfri Kyllingenuggets

Disse kyllingenuggets er børnevenlige, hurtige at lave, og de smager som helt almindelige lækre nuggets. De kan også laves med kalkunbryst. Print Glutenfri Kyllingenuggets Antal personer Ingredienser 400 g kyllingebryst / kalkunbryst0,5 dl majsmel0,5 dl majsgryn0,5 tsk. saltfriskkværnet pebermargarine eller olie til at stege ievt. et drys cayennepeber/chili Antal personer Ingredienser 400 g kyllingebryst / […]

Read More

Annas mandelbrød m. banan

Lad dig ikke snyde. Disse lækre mandelbrød ligner måske frikadeller, men det er de bestemt ikke :-) De er hurtige at lave, helt uden mælk og mel, lavet på mandler og smager virkelig godt med lidt syltetøj eller frisk frugt til morgenmad, eller som en hurtig snack i løbet af dagen. Note: Du kan selvfølgelig […]

Read More

Glutenfri Pizzaboller med spinat

Disse saftige glutenfri pizzaboller med spinat passer perfekt til madpakken med eller uden pålæg. De kan laves med eller uden tomat, alt efter hvad man bedst kan lide og/eller tåle. TIPS Grønkål: Pizzabollerne bliver også rigtig lækre med grønkål i stedet for spinat. Erstat spinaten med 200 g frossen grønkål, som optøs og knuges fri […]

Read More

Glutenfri Solskinsboller

Disse glutenfri solskinsboller bliver dejligt bløde og luftige. Dejen, som til sidst æltes i hånden, er spændstig og blød og nem at arbejde med. De er lavet på fuldkornsris- og majsmel og får en let solgul farve. Kan laves med eller uden kerner, ligesom kernerne kan varieres efter smag og behag. De har en mild […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri Amerikanske Pandekager

Amerikanske pandekager er små buttede pandekager, som traditionelt spises til morgenmad eller brunch. Tip: Disse pandekager bliver utroligt lækre, når man blander 1-2 modne mosede bananer og et par spiseskefulde blåbærmarmelade i dejen inden bagning. Hvis du så også steger dem i lidt kokosolie synger englene :-) Forslag til pålæg: Smør/margarine og ahornsirup er klassisk tilbehør […]

Read More

Glutenfri Sandwich Puffs

Disse lækre glutenfri sandwich puffs er store usødede vandbakkelser. De bliver hule i midten og egner sig derfor strålende til at blive fyldt med lækre ting. Hvis du kan tåle smør, kan det bruges, men mælkefri margarine fungerer fint. Her kan du se vores forslag til fyld: Maries kyllingesalat og Spinatfyld med kogte æg Print […]

Post Tagged with ,
Read More

Maries Kyllingesalat

Maries Kyllingesalat er lavet med en dressing på soyayoghurt og mayonnaise. Den er frisk og lækker og kan serveres på brød, i sandwich puffs eller fx med en grøn salat til. Vores version er lavet med kogt kyllingekød, men stegt kylling kan også bruges. TIP: Skal kyllingesalaten ikke serveres med det samme, så kan man […]

Post Tagged with ,
Read More

Glutenfri Blinis med stenbiderrogn og laksecreme

Blinis med stenbiderrogn og laksecreme, pyntet med rødløg og purløg, er en forårsklassiker, men fungerer også godt som en delikat nytårsforret. Vi har lavet en mælke og glutenfri version. Stenbiderrogn kan købes året rundt på glas. Brug evt. vores dejlige opskrift på Mælkefri Laksecreme Print Glutenfri Blinis med stenbiderrogn og laksecreme Antal personer stk. Ingredienser Blinis 2 æg3 dl […]

Post Tagged with , ,
Read More

Hurtigt Glutenfrit Knækbrød

Dette glutenfri knækbrød smager utroligt godt og er meget nemt og hurtigt at bage. Hvis du ikke lige har de kerner, der står, kan du bruge dem du har :)  Note: Knækbrødet holder sig sprødt og godt i flere dage i en lufttæt beholder. Print Hurtigt Glutenfrit Knækbrød Antal personer Ingredienser 2 dl fuldkornsmajsmel 80 […]

Post Tagged with , ,
Read More

Fars lækre karrysild uden mælk

Denne opskrift er gået i arv fra mor til søn til datter. Den er nem og hurtig at lave og smager super godt. Fars lækre karrysild vil bringe lykke til ethvert frokostbord. Print Fars lækre karrysild uden mælk Antal personer Ingredienser Karrysalat: 4 spsk. mayonnaise1,5 spsk. karry0,5 løg ca. 50 g0,5 æble ca. 70 g1,5-2 […]

Post Tagged with , , , ,
Read More

Bedstemors brownies uden gluten

Bedstemors brownies er en opskrift, der er gået fra mor til datter. Oprindelig var den med almindeligt hvidt mel. Men nu har vi tilpasset og afprøvet den med rismel, så den kan nydes i en glutenfri kost. Bedstemors brownies uden gluten er et must på julekagebordet, men kan sagtens spises på alle andre tider af […]

Post Tagged with , ,
Read More

Glutenfri Grøntsagsmuffins

Grøntsagsmuffins er et lækkert alternativ til frokosten eller til et mellemmåltid. De er nemme at lave, kan holde sig i flere dage og egner sig godt til madpakken. Det er kun fantasien som sætter grænser for fyldet. Prøv fx med fintsnittet porer, ærter, dampede broccolibuketter eller gå på opdagelse i årstidens grøntsager. Print Glutenfri Grønsagsmuffins Er […]

Post Tagged with ,
Read More

Glutenfrit Surdejsbrød

Dette glutenfri surdejsbrød smager skønt og minder meget om rugbrød. Opskriften forudsætter, at du har lavet din egen surdej i forvejen, men når først det er gjort, har du en surdej, som kan følge dig i alle dine surdejsbrød. Du kan se opskrift på surdej HER Vi arbejder med det, man kalder en ”opbevarings-surdej”. Hvilket vil […]

Post Tagged with , , , ,
Read More

Nemt glutenfrit grovbrød

Dette er et glutenfrit grovbrød, som er nemt og relativt hurtigt at bage. Brødet er fyldt med lækre kerner, og egner sig godt til pålæg. En god erstatning for rugbrød. Portionen passer til en rugbrødsform på 24 cm / 1,6 l Det glutenfri grovbrød er ikke egnet til at fryse. Det holder sig bedst opbevaret […]

Post Tagged with , ,
Read More
KØB ALLE 6 E-BØGER INKLUSIV VORES POPULÆRE JULEBOG - TIL KUN 99 KR.! KLIK HER
Hello. Add your message here.