Lyst melmix med muligheder

Bread Mix – Mix B, Schär, 1 kg, 45 krSchär glutenfri mixB

 

Produktinfo:
Lys melmix primært lavet af majsstivelse og rismel, tilsat æblefiber. Fiberindhold: 6,1 g/100 g.

 

Opgave:
Bagning af pølsebrød, burgerboller og pizza. Vi fulgte pakkens opskrift på “boller eller pizza”.

 

Fremgangsmåde:
Melmix skal blandes med gær, lunkent vand, olie og salt og æltes til en glat dej. Vi startede med at røre det sammen med håndmixer, men det blev hurtigt meget bastant og vi gik over til at samle og ælte det i hånden. Det gik fint, men vi måtte levne noget af det afmålte mel, da dejen var rigelig mættet.

TIP: Hold noget af melet tilbage og vurder selv, hvornår dejen er tilpas.

Vi formede aflange pølsebrød, store flade burgerboller og en tynd rullet pizzadej. OBS: mens dejen lå på bordet og ventede på at blive rullet, begyndte den allerede at hæve og blev derfor “slået ned” under rulning og hævede efterfølgende ikke så meget.

TIP: Sørg for at forme boller eller småbrød hurtigt!

Hævede i 70 min. Bagetid for pølsebrød 20 min, for burgerboller & pizza 30 min.
Samlet arbejdstid ca 20 min + hævning og bagning.

 

Resultat:
De nybagte pølsebrød og burgerboller smagte overraskende godt og mindede meget om alm. hvidt hvedebrød. Krummen var blevet en smule bastant, men var saftig og let. Pizzabunden blev fint bagt, god neutral smag, meget sprød bund så den krævede en meget skarp kniv. Alt i alt var vi meget begejstrede.

MEN næste dag var brød og boller blevet hårde og tørre og selv ikke en tur på brødristeren kunne peppe dem rigtigt op. Efter to dage var de super hårde og tørre og stort set uspiselige. Vi har ikke testet om de kunne fryses.

 

Plus:
Nybagt smager det rigtig godt og er en fin erstatning for hvidt hvedebrød. Forholdsvist hurtigt og nemt at bage. Egner sig godt til flûtes, pølsebrød, lyse boller. Næringsværdien er ok. Fedtindholdet er 1,1 g/100g, sukker udgør 4,0 g/100g. Medium fiberindhold.

 

Minus:
Dårlig holdbarhed, bliver alt for hurtigt tørt og kedeligt.

Man skal være meget hurtig med at rulle dejen til boller, så man ikke får slået den unødigt ned og derved bremser hævning.

OBS: Vi har ikke testet formbrødet, men tror ikke at holdbarheden kan være meget bedre trods mere vand i dejen…

 

Boller-pølsebrød-og-pizza-bagte

 


 

Andre indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Glutenfri Starts nyhedsbrev og modtag 10 gode glutenfri råd! KLIK HER
Hello. Add your message here.