Glutenfri Amerikanske Pandekager
Amerikanske pandekager er små buttede pandekager, som traditionelt spises til morgenmad eller brunch.
Tip: Disse pandekager bliver utroligt lækre, når man blander 1-2 modne mosede bananer og et par spiseskefulde blåbærmarmelade i dejen inden bagning. Hvis du så også steger dem i lidt kokosolie synger englene :-)
Forslag til pålæg: Smør/margarine og ahornsirup er klassisk tilbehør og smager skønt. Vi ynder også at bruge røget laks, serrano skinke, marmelade, mørk pålægs-chokolade, honning eller med smør/margarine alene.
Frækt tip: Mens pandekagerne endnu er lune smøres de med et tyndt lag smør/margarine og en skive mørk pålægschokolade lægges på. Chokoladen vil smelte efter kort tid og det smager himmelsk! :-)

Antal personer |
stk.
|
- 3 dl majsmel 150 g
- 1 dl fuldkornsrismel 50 g
- 0,5 dl majsgryn 40 g
- 3 tsk. rørsukker
- 0,5 tsk. kardemomme
- 0,5 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 3 dl sojamælk eller rismælk
- 2 æg
- 3 spsk. madolie (raps, solsikke)
Ingredienser
|
![]() |
- Majsmel, fuldkornsrismel, majsgryn, sukker, kardemomme, salt og bagepulver blandes i en stor skål.
- Soyamælk, æg og olie røres let sammen i en skål for sig.
- Hæld nu mælke/ægblandingen op til melblandingen og pisk det let sammen med et almindeligt piskeris.
- Pandekagerne skal IKKE bages i fedtstof, men direkte på en hed pande. Så det er VIGTIGT at bruge teflonpande eller anden pande med sliplet overflade.
- Brug en stor suppeske eller anden dyb ske og sæt dejen på panden i små portioner. Hvis din pande ikke er stor, bages en lille pandekage af gangen, men på en alm. stor pande, kan der sagtens være 2-3 stk. som vist på billedet.
- Pandekagerne bages i ca. 1½ min. på første side og ½ min. på den anden, før de tages af panden og lægges på et fad eller en tallerken. På en sliplet-overflade hænger pandekagerne aldrig fast og er derfor meget nemme at vende.
- By Glutenfri Start
- on apr, 25, 2013
- Opskrifter, Pandekager
- 10 Comments.
Glutenfri Start

Glutenfri Start er skabt ud fra vores ønske om at støtte andre, der lever glutenfrit. Vi har selv levet glutenfrit i flere år, og på Glutenfri Start deler vi essensen af vores erfaringer med glutenfri bagning m.m. Bag siden står Marie og Anna. Læs mere om os HER
Kan man bruge andet mel end rismel og hvad ville i anbefale ???
Vh Vienna
Hej Vienna
Du kan faktisk sagtens bruge majsmel alene. Ellers vil jeg foreslå boghvedemel i stedet for rismel.
God fornøjelse!
Kh. Anna
WOW! De smager super super lækkert! Faktisk bedre end de klassiske med hvedemel :-) Er ved at bage dem nu til min småtspisende datter, (men kan da ikke lade være med at stå og smugspise selv), som jeg skal have over på glutenfri kost – er stensikker på, at de bliver et hit og forhåbentlig kan det få hende til at spise lidt mere.
Dejligt at høre Majken! :)
Rigtig god opskrift. God smag, lækker konsistens og meget mættende. Tak for den :)
Dejligt at høre Camilla – tak for det :-)
Hej. Jeg bli’r lidt forvirret når du øverst i kursiv under “tip” anbefaler at stege i kokosolie. Men under selve opskrifter skrives med csos lock at der IKKE må steges i fedtstof…?
Ok :) som skrevet er det bare et tip med kokosolien, fordi det smager helt vildt godt… men normalt bruger vi ikke fedtstof, da det ikke er nødvendigt…
To spørgsmål :)
1. Når i skriver majsgryn, hvad menes så? Samme som bruges til polenta?
2. Kan man bruge alm mælk eller laktosefri mælk i stedet for sojamælken, hvis man nu tåler den slags?
Dbh Cecilie
Hej :)
Ja majsgryn som bruges til polenta og du kan sagtens bruge alm mælk i stedet :)