Glutenfri Burgerboller

Glutenfri Burgerbolle

Disse burgerboller er luftige og nemme at lave. Der er et æg i dejen, hvilket gør dem ekstra lækre. Hvis du ikke tåler æg, kan du sagtens lave dem uden, brug da 6 dl vand i stedet. 

Print
Glutenfri Burgerboller
Egnet til frysning.
Antal personer
stk.
Ingredienser
Antal personer
stk.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Pisk vand, gær og honning sammen i en skål og lad det stå et par minutter, mens du vejer alle de tørre ingredienser af og blander dem godt i en skål for sig.
  2. Pisk eddike og æg i væsken.
  3. Brug din håndmikser med dejkroge. Tilsæt den tørre melblanding til væsken på en gang og rør godt. Rør dejen i nogle minutter, til den er jævn og blød.
  4. Lad dejen hæve i ca. 2 timer under et tørt klæde.
  5. Drys lidt mel på bordet og vend dejen ud herpå. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Tryk eller rul hver bolle ud, så den er flad og tynd (ca. 1½ cm.) Læg bollerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.
  6. Inden bollerne sættes i ovnen, pensles de med koldt vand og drysses med sesam.
  7. Bag bollerne i 25-30 min. ved 225°C.
  8. Lad bollerne køle næsten helt af inden de skæres.
  9. Note: Hvis du har travlt, kan du bruge lunkent vand og nøjes med at lade bollerne hæve i 45-60 min.

Andre indlæg

14 Responsesso far.

  1. Tina siger:

    Kan man bruge andet hævemiddel end gær?

  2. Henriette siger:

    Hvor skaffer man alle de forskellige mel henne?? Hvis jeg fx skal følge jeres burgerboller opskrift 😊

    • Hej Henriette.
      Vi køber næsten altid vores glutenfri mel i Superbrugsen, som fører Urtekrams glutenfri mel. Fiberhusk er dyrt i supermarkeder, men kan købes lidt billigere i fx Helsemin og enkelte webshops på nettet. Meny plejer også at have et ok udvalg og Føtex sælger også lidt… På nemlig.com kan man også købe at stort udvalg af Urtekrams produkter.
      Kh. GFS

  3. Joan siger:

    Hej hvad kan man erstatte maizena mel med da jeg har majs allergi?

  4. Josephine siger:

    Dejen var fuldstændig flydende, da den var rørt færdig og da jeg skulle forme boller derfor fuldstændig umulig uden meget ekstra tilsættelse af rismel.
    Hvordan kan det være?
    De står til hævning nu og frygter lidt resultatet når de er så klæg stadig.

  5. Jeanette siger:

    Kan de fryses?

  6. Elsebeth siger:

    Hej. Kan man erstatte boghvedemel med noget andet?

    • Hej Elsebeth. Det skulle kunne fungere, hvis du erstatter boghveden med 2/3 fuldkornsrismel og 1/3 fuldkornsmajsmel. Hvis du bruger havremel, kan du også prøve at erstatte med 100 g af det.
      Mvh. GFS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KØB ALLE 6 E-BØGER INKLUSIV VORES POPULÆRE JULEBOG - TIL KUN 99 KR.! KLIK HER
Hello. Add your message here.