Glutenfri Chokoladekage med mokkacreme

Glutenfri Chokoladekage med mokkacreme

Denne vidunderlige chokoladekage er lavet med mørk chokolade, mandel og kokosmel. Mokkacremen er nem at lave og sammen smager det himmelsk!


Note:

Mandelmel kan fås i en fedtreduceret udgave, det er IKKE den vi bruger! Hjemmemalede mandler kan også bruges, mængden skal da nok øges en smule.

Kokosmelet i denne opskrift er den fintmalede udgave også kaldet kokosfibre, og altså ikke den normale “flagede” kokosmel.


Tip:

Server chokoladekagen med hindbærcoulis: frosne hindbær koges og sødes med sukker efter smag.

Skal kagen være børnevenlig kan kaffepulver udelades.

Print
Glutenfri Chokoladekage med mokkacreme
Egnet til frysning.
Antal personer
Ingredienser
Chokoladekage:
Mokkacreme:
Antal personer
Ingredienser
Chokoladekage:
Mokkacreme:
Instruktioner
Chokoladekage:
  1. Smelt margarine, chokolade og kaffepulver i en gryde ved lav varme. Tag gryden fra varmen og lad den afkøle.
  2. Pisk æg og sukker til en let og luftig masse. Bland chokolademassen i æggemassen. Hæld den i lidt af gangen mens du rører.
  3. Bland mandelmel, kokosmel, natron, bagepulver og vaniljepulver og vend det i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt form eller beklæd den med bagepapir. (ca. 21 cm. i diameter) og bag i ca. 35 min ved 180°C. Test om kagen er færdig med en spids kniv. Kagen er færdig, når der ikke længere hænger dej ved kniven.
  5. Mens kagen er i ovnen kan du lave mokkacremen.
Mokkacreme:
  1. Med en elpisker piskes flormelis og margarinen kort.
  2. Kaffepulveret opløses i vandet og tilsættes til flormelis og margarine under piskning.
  3. Pisk i yderligere 2 min til cremen er glat og uden klumper.
  4. Når kagen er kølet af, kan cremen smøres på som glasur, eller spises ved siden af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG MODTAG GRATIS SMAGSPRØVE PÅ GLUTENFRI KAGER TILMELD HER
Hello. Add your message here.