Glutenfri Chokoladekage med mokkacreme

Glutenfri Chokoladekage med mokkacreme

Denne vidunderlige chokoladekage er lavet med mørk chokolade, mandel og kokosmel. Mokkacremen er nem at lave og sammen smager det himmelsk!


Note:

Mandelmel kan fås i en fedtreduceret udgave, det er IKKE den vi bruger! Hjemmemalede mandler kan også bruges, mængden skal da nok øges en smule.

Kokosmelet i denne opskrift er den fintmalede udgave også kaldet kokosfibre, og altså ikke den normale “flagede” kokosmel.


Tip:

Server chokoladekagen med hindbærcoulis: frosne hindbær koges og sødes med sukker efter smag.

Skal kagen være børnevenlig kan kaffepulver udelades.

Print
Glutenfri Chokoladekage med mokkacreme
Egnet til frysning.
Antal personer
Ingredienser
Chokoladekage:
Mokkacreme:
Antal personer
Ingredienser
Chokoladekage:
Mokkacreme:
Instruktioner
Chokoladekage:
  1. Smelt margarine, chokolade og kaffepulver i en gryde ved lav varme. Tag gryden fra varmen og lad den afkøle.
  2. Pisk æg og sukker til en let og luftig masse. Bland chokolademassen i æggemassen. Hæld den i lidt af gangen mens du rører.
  3. Bland mandelmel, kokosmel, natron, bagepulver og vaniljepulver og vend det i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt form eller beklæd den med bagepapir. (ca. 21 cm. i diameter) og bag i ca. 35 min ved 180°C. Test om kagen er færdig med en spids kniv. Kagen er færdig, når der ikke længere hænger dej ved kniven.
  5. Mens kagen er i ovnen kan du lave mokkacremen.
Mokkacreme:
  1. Med en elpisker piskes flormelis og margarinen kort.
  2. Kaffepulveret opløses i vandet og tilsættes til flormelis og margarine under piskning.
  3. Pisk i yderligere 2 min til cremen er glat og uden klumper.
  4. Når kagen er kølet af, kan cremen smøres på som glasur, eller spises ved siden af.

Andre indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KØB ALLE 6 E-BØGER INKLUSIV VORES POPULÆRE JULEBOG - TIL KUN 99 KR.! KLIK HER
Hello. Add your message here.