Glutenfri Fastelavnsboller

Glutenfri fastelavnsbollerDisse glutenfri fastelavnsboller er luftige vandbakkelser. Vi elsker at fylde dem med sveskemarmelade og creme. Du kan bruge din favoritmarmelade i stedet for sveske eller bare fylde bollerne med hindbærskum (billedet). Bollerne indeholder mindre fedt og sukker end de klassiske fra bageren. De skal helst spises samme dag de er bagt, men efter en tur på brødristeren er de fine igen dagen efter (uden fyld selvfølgelig). 


Billeder nedenfor er venligst udlånt af Ditte Jensen, som har brugt opskriften til at lave denne vellykkede kagekone :)

 

 

Print
Glutenfri Fastelavnsboller
Antal personer
stk.
Ingredienser
Boller:
Creme:
Glasur:
Sveskemarmelade:
Hindbærskum:
Antal personer
stk.
Ingredienser
Boller:
Creme:
Glasur:
Sveskemarmelade:
Hindbærskum:
Instruktioner
Boller:
  1. Start med at blande rismel, maizena, sukker og salt i en skål.
  2. Kom vand og margarine i en sauterpande eller gryde (helst slip-let) og bring det i kog.
  3. Tilsæt melblandingen til væsken på én gang, skru ned for varmen og rør med en træske. Når blandingen har samlet sig og slipper panden, tager du den fra varmen.
  4. Kom nu dejen i en røreskål og lad den køle i 5 min.
  5. Pisk æggene i et ad gangen, brug en elpisker med dejkroge - det er klart det nemmeste! Pisk grundigt efter hvert æg. Dejen bliver silkeblød og lækker, når den er færdig. Den skal kunne stå selv, når den sættes på pladen.
  6. Sæt dejen med en våd spiseske eller med tyl i 12 portioner på en bageplade med bagepapir. Glat evt. dejen med en våd ske.
  7. Bages i 25-30 min. ved 200°C.
  8. Du må IKKE åbne ovnen de første 20 minutter, da de ellers kan falde sammen! Bollerne begynder først at vokse rigtigt efter ca. 20 min.
  9. Hvis bollerne får for lidt tid i ovnen falder de sammen, når de tages ud - derfor lav en test: efter 25 min. tager du en af bollerne ud og lader den stå et øjeblik. Hvis den falder sammen, har bollerne fået for lidt, og du skal give dem 5 min. mere. Hvis den bliver stående, er de færdige!
  10. Lad bollerne køle helt af, inden du flækker dem og putter glasur på.
Creme:
  1. Bland soyamælk, æggeblommer, rørsukker, vaniljepulver og maizena i en gryde og pisk det sammen.
  2. Varm det langsomt op under omrøring indtil det bliver tykt. Sluk for varmen.
  3. Hæld blandingen over i en skål og lad det køle helt ned. Pisk fløden til skum og vend det i den nedkølede creme.
Sveskemarmelade:
  1. Kog sveskerne i ca. 20 min til de er møre.
  2. Blend dem med en stavblender.
  3. Tilsæt et lille drys salt. Hvis du savner sødme kan du tilsætte lidt honning eller agavesirup.
Glasur:
  1. Hæld flormelis og kakaopulver i en skål og rør lidt vand i ad gangen, til det bliver en sej konsistens. Hvis det bliver for tyndt, så tilsæt lidt ekstra flormelis.
  2. Fordel en passende klat glasur på de kolde boller.
Hindbærskum:
  1. Pisk fløden til skum og vend marmeladen i. Wupti så er skummet klar og kan fyldes i bollerne.
Fastelavnsboller med creme og marmelade:
  1. Flæk en bolle.
  2. Læg 2 spsk. marmelade på bunden og derefter 2 spsk. creme ovenpå.
  3. Læg forsigtigt overbollen oven på fyldet og giv den et let tryk.
Fastelavnsboller med hindbærskum:
  1. Flæk en bolle.
  2. Læg 2-3 spsk. hindbærskum på bunden.
  3. Læg forsigtigt overbollen oven på fyldet og giv den et let tryk.

Andre indlæg

14 Responsesso far.

  1. Hanne siger:

    Hej. De lyder og ser superlækre ud. I overskriften på FB, står der mælkefrie og jeg forventede uden mælkeprodukter, da de jo kommer samme sted fra.

    Så jeg blev lidt forundret da jeg så opskriften indeholder margarine. Så måske er det fordi “uden mælk” kun er mælk, og “uden mælkeprodukter” er alle mælkeprodukter?

    Hvad kan jeg erstatte margarinen med?

    Tak for gode opskrifter.

    • Hej Hanne. Alle vores opskrifter er fri for alle mælkeprodukter. Margarine er for det meste vegetabilsk fedt(altså ikke lavet på mælk) og den margarine vi altid anvender er en margarine fra Coop der hedder Fri, som er 100% mælkefri. Kh. GFS

  2. Marianne siger:

    Mine smagte udmærket, men var helt flade. De var nærmest som scones..

    • Hej Marianne. Det lyder underligt. Der kan være flere forklaringer. For det første bruger vi fuldkornsrismel og ikke hvidt rismel (det er nu ændret i opskriften) Det er meget vigtigt at æggene piskes grundigt i dejen, og mellem hvert æg skal der piskes ekstra godt, dejen må IKKE være tynd – den skal kunne stå selv og være lækker cremet. Ovnen må IKKE åbnes før efter ca. 20 min. da de ellers vil falde sammen. Meningen er at vandbakkelserne skal have god varme, så de hæver op, og så skal de tørre inden de kommer ud af ovnen. Måske skal du evt. have lidt mere varme i din ovn. Vores ovn varmer kraftigt ved 200 C, men det kan svinge fra ovn til ovn, så prøv evt. med 220 C næste gang. Håber det kan lykkes!
      Kh. GFS

  3. Naja siger:

    Hej,

    Kan man bruge mandelmel og udelade sukkeret i opskriften?

  4. Rikke siger:

    Nu har jeg også forsøgt mig.. God smag, men flade fætre. Fuldkornsrismel og piskede virkelig grundigt. Bruger I varmluft eller alm varme i ovnen?

  5. Mia siger:

    De var virkelig gode.

    Havde lavet 12 på én plade og halvdelen blev flade, mens den anden halvdel blev flotte.

  6. Henriette siger:

    Lyder lækre!
    Er det muligt at fryse bollerne ned, så de kan tages op og lægges sammen med creme på et andet tidspunkt?

  7. Tine siger:

    Har lavet dem idag …, dog med kærgården i stedet for margarine … nemt og overskueligt at gå til . De smagte skønt med hindbær/ flødeskums creme i , men bedst med knust dajm / flødeskum 😍
    Tak for en rigtig god opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KØB ALLE 6 E-BØGER INKLUSIV VORES POPULÆRE JULEBOG - TIL KUN 99 KR.! KLIK HER
Hello. Add your message here.