Glutenfri Fastelavnsboller
Antal personer
12stk.
Antal personer
12stk.
Ingredienser
Boller:
Creme:
Glasur:
Sveskemarmelade:
Hindbærskum:
Instruktioner
Boller:
  1. Start med at blande rismel, maizena, sukker og salt i en skål.
  2. Kom vand og margarine i en sauterpande eller gryde (helst slip-let) og bring det i kog.
  3. Tilsæt melblandingen til væsken på én gang, skru ned for varmen og rør med en træske. Når blandingen har samlet sig og slipper panden, tager du den fra varmen.
  4. Kom nu dejen i en røreskål og lad den køle i 5 min.
  5. Pisk æggene i et ad gangen, brug en elpisker med dejkroge – det er klart det nemmeste! Pisk grundigt efter hvert æg. Dejen bliver silkeblød og lækker, når den er færdig. Den skal kunne stå selv, når den sættes på pladen.
  6. Sæt dejen med en våd spiseske eller med tyl i 12 portioner på en bageplade med bagepapir. Glat evt. dejen med en våd ske.
  7. Bages i 25-30 min. ved 200°C.
  8. Du må IKKE åbne ovnen de første 20 minutter, da de ellers kan falde sammen! Bollerne begynder først at vokse rigtigt efter ca. 20 min.
  9. Hvis bollerne får for lidt tid i ovnen falder de sammen, når de tages ud – derfor lav en test: efter 25 min. tager du en af bollerne ud og lader den stå et øjeblik. Hvis den falder sammen, har bollerne fået for lidt, og du skal give dem 5 min. mere. Hvis den bliver stående, er de færdige!
  10. Lad bollerne køle helt af, inden du flækker dem og putter glasur på.
Creme:
  1. Bland soyamælk, æggeblommer, rørsukker, vaniljepulver og maizena i en gryde og pisk det sammen.
  2. Varm det langsomt op under omrøring indtil det bliver tykt. Sluk for varmen.
  3. Hæld blandingen over i en skål og lad det køle helt ned. Pisk fløden til skum og vend det i den nedkølede creme.
Sveskemarmelade:
  1. Kog sveskerne i ca. 20 min til de er møre.
  2. Blend dem med en stavblender.
  3. Tilsæt et lille drys salt. Hvis du savner sødme kan du tilsætte lidt honning eller agavesirup.
Glasur:
  1. Hæld flormelis og kakaopulver i en skål og rør lidt vand i ad gangen, til det bliver en sej konsistens. Hvis det bliver for tyndt, så tilsæt lidt ekstra flormelis.
  2. Fordel en passende klat glasur på de kolde boller.
Hindbærskum:
  1. Pisk fløden til skum og vend marmeladen i. Wupti så er skummet klar og kan fyldes i bollerne.
Fastelavnsboller med creme og marmelade:
  1. Flæk en bolle.
  2. Læg 2 spsk. marmelade på bunden og derefter 2 spsk. creme ovenpå.
  3. Læg forsigtigt overbollen oven på fyldet og giv den et let tryk.
Fastelavnsboller med hindbærskum:
  1. Flæk en bolle.
  2. Læg 2-3 spsk. hindbærskum på bunden.
  3. Læg forsigtigt overbollen oven på fyldet og giv den et let tryk.