Glutenfri Flûtes

glutenfri flûtes Disse glutenfri flûtes er lavet med 4 slags mel og er drysset med rosmarin og groft salt. Passer godt som tilbehør til al slags mad og/eller som et godt gammeldags landgangsbrød. Man kan sagtens erstatte rosmarin med timian, oregano eller andre tørrede krydderurter.

Print
Glutenfri Flûtes
Er velegnet til frysning.
glutenfri flûtes
Antal personer
stk.
Ingredienser
Antal personer
stk.
Ingredienser
glutenfri flûtes
Instruktioner
  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning. Lad det stå 4-5 min, så gæren begynder at arbejde.
  2. Rør salt og olie i blandingen. Tilsæt FiberHUSK og pisk det sammen med blandingen. Lad det stå et par min til det gelerer.
  3. Tilsæt kikærtemel, majsmel, boghvedemel og ca. halvdelen af rismelet og rør det grundigt i røremaskine eller med håndmixer (dejkroge).
  4. Tilsæt nu rismel til det bliver en rimelig fast dej og rør det et par min.
  5. Drys lidt rismel på et bord, hæld dejen ud og ælt den med hænderne. Tilsæt rismel til det bliver en spændstig dej, der lige slipper bordet. Den skal ikke være lige så mættet med mel som en alm. hvededej.
  6. Del dejen i 3 stykker. Drys evt. lidt mere rismel på bordet og rul hvert stykke dej til en lang pølse.
  7. Læg dem på en bageplade med bagepapir på. Dæk dem med et klæde og lad dem hæve 1 time.
  8. Når de har hævet ridses de skråt på langs og pensles med sammenpisket æg. Drys med rosmarin og groft havsalt.
  9. Bag flûtene ved 225°C på 2. øverste ribbe i ca. 25 min. Tag dem ud og lad dem køle af på en rist.

Andre indlæg

Post Tagged with , ,

17 Responsesso far.

  1. Lene siger:

    Hej
    Super lækkert brød, og let at bage. Tak for en god opskrift :-)

  2. Pia siger:

    Enig super lækker også til grillen, endnu en gang tak for gode lækre opskrifter.

  3. Marlene Kongsbak siger:

    Jeg har prøvet at bage dem i dag med 4 slags andet mel, da jeg ikke lige havde nogle af de nævnte slags mel.
    120 gram af hver: blendet glutenfri havregryn, majsmel, amarantmel og rismel. Som drys brugte jeg rosmarin, oregano og anis. De smager fantastisk, og jeg vil sige, at det nok er den bedste glutenfri brødopskrift, som jeg har prøvet i det års tid, hvor jeg har levet glutenfrit :-)

    Tak for alle de gode opskrifter :-)

    • Hej Marlene
      Det er skønt at høre!
      Hvis du er vild med den opskrift, kan du sikkert også få glæde af bl.a. vores solskinsboller og pizzaboller, da de er lavet efter samme princip :)
      God fornøjelse!
      Kh. GFS

      • Marlene Kongsbak siger:

        Super :-) Dem må jeg prøve at lave. Elsker at bage nye brød m.m. ;-)

        Vh. Marlene Kongsbak

  4. Tina siger:

    Kan man mon bage dem uden gær? Evt med lidt mere fiberhusk?

  5. Anette Kjær siger:

    Hejsa

    Jeg har bagt flûtene idag. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke – MEN de er næsten ikke hævet, hverken ved den 1 times hævning på bagepladen – eller da de blev bagt i ovnen.
    Kan jeg evt. tilsætte væsken lidt eddike som jo skulle hjælpe med at aktivere gæren?

    Er eller rigtig glad for opskrifterne

    Hilsen

    Anette

    • Hej Anette. Det lyder meget mystisk. Med mindre der har været noget galt med gæren, kan jeg ikke gennemskue, hvad der er gået galt. Ja en anden gang kan du sagtens tilsætte 1 spsk. eddike for at hjælpe med hævningen – håber det lykkes! :)
      Kh. GFS

      • Anette Kjær siger:

        Tak for svaret.
        Mht. gæren: Kan man opbevare den for koldt (jeg havde en frisk pakke i køleskabet som holder 4 grader), den virkede meget kold da jeg tog den ud af køleskabet.

        Køber en ny pakke idag – og prøver igen

        Hilsen

        Anette

        • Det burde ikke være et problem, da gæren jo kommer ned i lunkent vand…håber det lykkes anden gang!
          Kh. GFS

          • Anette Kjær siger:

            Hejsa igen

            Næ, heller ikke anden gang var lykkens gang, men nu ved jeg ikke rigtigt hvor meget de skal hæve, jeg forventer jo at de hæver ligeså meget som alm. hvedebrød gør – og det er svært at se størrelsen på jeres brød udfra billedet.
            Skal de blive dobbelt størrelse?

            MVH – Anette

          • Vores dej hæver ikke til dobbelt størrelse, men den hæver…det blir dog aldrig et luftigt baguette, hvis det er det du mener…du kan prøve at sende et billede af dine flûtes til info@glutenfristart.dk da det er svært at råde uden at se brødet :)
            Ellers vil jeg anbefale dig at bage vores sandwichboller og evt forme dem som flütes, da den dej er lidt nemmere at få til at lykkes…bag dem ca. 10 min. længere end bollerne…
            Kh. GFS

  6. Anette Kjær siger:

    Jeg vil prøve med sandwichbollerne

    Hilsen

    Anette

  7. Marianne siger:

    Min søn har lige fået konstateret gluten allergi.
    Han elsker hvidløgs flutes.
    kender I en god måde jeg kan lave dem på ud fra Jeres opskrift?

    På forhånd tak for svaret.

    Forøvrigt tak for Jeres store arbejde med opskrifterne så vi andre bare kan gå i gang.

    Hilsen

    Marianne

    • Tak for ros Marianne :) Vi har ikke selv prøvet at lave hvidløgsflutes endnu, men vi har talt om, at man ku enten ridse brødet inden det bages eller skære ridser i det, når det er bagt. Så kommer man hvidløgssmøret ned i ridserne, efter brødet er bagt. Dernæst kommer man brødet i ovnen igen og gir det en 5-10 min mere. Det gør jo ikke noget, at brødet bliver mere sprødt. Men måske løber smørret ud…man ku måske lave huller ned i brøddet oppe fra og komme smørret ned…
      Jeg håber, du finder en løsning. Og du må meget gerne vende tilbage med dine erfaringer :-)
      P.S. Hvis man ikke kan tåle smør, kan man måske bruge olivenolie…

      Kh. Anna – GFS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Glutenfri Starts nyhedsbrev og modtag 10 gode glutenfri råd! KLIK HER
Hello. Add your message here.