Glutenfri Pizza
Forslag til fyld: Pizzasauce, marinerede artiskokhjerter, pepperoni, skivede champignon, kyllingepålæg, marinerede hvidløg, soltørrede tomater, tun, løg, tørrede krydderurter.
Antal personer
2
Antal personer
2
Instruktioner
  1. Rør vand, gær og honning sammen i en skål og lad det stå et par minutter.
  2. Bland de resterende ingredienser i en skål for sig, bland dem godt og rør dem i væsken med elpisker og dejkroge.
  3. Rør dejen i 3-4 minutter til den er jævn og sej men stadig blød. Dejen samler sig mere, når den står og hæver, så vær ikke nervøs over, at den er for våd.
  4. Lad dejen hæve i skålen i 45 min.
  5. Tænd ovnen på 250°C og placer en bageplade uden papir i ovnen.
  6. Hæld dejen ud på et meldrysset bord – brug rigeligt mel, og hvis dejen er lidt klistret, så ælt gerne lidt mere mel i.
  7. Del dejen i to stykker.
  8. Form det ene stykke dej til en kugle og læg den på et stykke bagepapir drysset med mel, inden du ruller den ud.
  9. Rul dejen tyndt ud (ca. ½ cm). Brug løbende mel på bagerullen, så dejen ikke hænger fast.
  10. Læg pizzabunden med bagepapiret på en kold plade.
  11. Læg dit yndlingsfyld på.
  12. Når ovnen er varm, tages den varme plade ud, og pizzaen lempes forsigtigt over på den med bagepapiret under.
  13. Placer pizzaen nederst i ovnen og bag den i ca. 15 min.
  14. Mens den første pizza bages, laves den anden bund færdig med fyld og bages på samme måde.  Nyd din glutenfri pizza mens den stadig er varm!

Andre indlæg