Glutenfri Græskarkage
Egnet til frysning.
Antal personer
8
Antal personer
8
Ingredienser
Instruktioner
Græskarkage:
  1. Skræl og riv græskaret. Brug evt. en miniblender/foodprocesser.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: rosiner, hakkede mandler, rismel, majsmel, bagepulver, natron, vaniljepulver, kanel og salt.
  3. Pisk brun farin og olie sammen.
  4. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt sammen.
  5. Tilsæt citronsaft, soyamælk og revet ingefær og pisk det hele sammen.
  6. Tilsæt det revne græskar og rør det i.
  7. Hæld blandingen med de tørre ingredienser i og rør det hele sammen.
  8. Hæld dejen i en form (ca. 2 l) og bag kagen ved 175 °C i ca. 1 time. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tynd kniv i kagen. Hvis der ikke hænger noget dej fast på kniven, så er kagen færdig. Mens kagen er i ovnen kan du lave citroncremen.
Citroncreme:
  1. Med en elpisker piskes flormelis og margarinen kort.
  2. Citronsaften tilsættes til flormelis og margarine under piskning.
  3. Tilsæt citronskallen og pisk i yderligere 2 min til cremen er glat og uden klumper.
  4. Når kagen er kølet af, kan cremen smøres på som glasur, eller skær et par skiver og læg dem sammen med creme i midten.