Glutenfri Havreboller

glutenfri havreboller

Vi er blevet ret glade for at bruge glutenfrit havremel i vores boller. Vores oplevelse er, at havremel har en god evne til at give en “tør” og saftig krumme på samme tid. Hvis du ikke har glutenfrit havremel (som i øvrigt kan købes meget billigt i Rema 1000) kan du altid blende glutenfri havregryn og bruge dem i stedet. Disse glutenfri havreboller er vores favoritopskrift for tiden. Knækket havre laves bl.a. af Aurion og kan købes i helsekost eller på nettet.

OBS! For at spare tid og energi sættes havrebollerne i en kold ovn.

Print
Glutenfri Havreboller
Egnet til frysning.
Antal personer
stk.
Ingredienser
Antal personer
stk.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Pisk vand, gær og honning sammen i en stor skål.
  2. Vej de tørre ingredienser af for sig i en mindre skål: kerner, havremel, fuldkornsrismel, rismel, FiberHUSK og salt og bland dem godt sammen.
  3. Tilsæt eddiken til væsken og tilsæt derefter hele den tørre blanding. Pisk med dejkroge i nogle minutter til dejen er ensartet og ikke længere er flydende.
  4. Læg et stykke film helt ned på dejen, så overfladen er nogenlunde dækket (det vil hjælpe med at overfladen ikke tørrer ud ved hævning) Læg et tørt viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1½-2 timer ved stuetemperatur.
  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let. Rul den til en pølse og del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en bolle og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Sæt bollerne i en KOLD ovn, tænd ovnen på 225°C og bag bollerne i 35-40 min. (bollerne skal ikke efterhæve inden bagning)

Andre indlæg

13 Responsesso far.

  1. Sidsel siger:

    Tak for jeres mange gode opskrifter.

    Er der forskel på om man bruger HUSK eller Fiber-HUSK? For jeg kan ikke finde Fiber-HUSK nogle steder..

    Og fuldkornsrismel istedet for alm. rismel, er det kun pga. et sundhedsmæssigt aspekt?

    • Hej Sidsel. Vi bruger FiberHUSK (den gule pakke) i vores opskrifter, og det er faktisk pulveriseret HUSK (den grønne pakke). Så det er det samme produkt. Du kan sagtens bruge HUSK (den grønne) i stedet så længe du bare bruger det vægtmål, der bruges i opskriften. En spsk. FiberHUSK svarer til 2 spsk. HUSK. Mht. rismel og fuldkornsrismel så har de, ud over forskelligt næringsindhold, også forskellige bageegenskaber. Derfor bruger vi begge :-) Håber det kan hjælpe!
      Kh. GFS

  2. Kurt Andersen siger:

    Disse havreboller smager rigtig godt og har en meget fin krummestruktur.
    Jeg har nu bagt dem, hvor fuldkornsrismel og rismel var byttet ud med boghvedemel (havde ikke rismel i skabet) lige som der kom en god sjat olivenolie, knækkede valnøddekerne og en hel del græskarkerner i, og det gjorde bestemt ikke bollerne ringere, skal jeg hilse og sige.

  3. Johanna siger:

    Kære Glutenfristart! Disse havreboller er fantastiske! TAK! :))
    Og tak for jeres dejlige arbejde med at finde nye lækre opskrifter så en sådan slm jeg bare kan få lov at høste frugten af jeres arbejde, og dermed få super gode glutenfrie boller :)))

  4. Hannah siger:

    Skal man bruge eddike? Bollerne er rigtig gode! Men min mave reagerede på et eller andet og tænker det kun kan være eddiken. Eller fuldkornsrismelen, men jeg ved ikke hvor sensynligt det er.

    Siden jeg kun havde/har eddike syre, forslog min mor at jeg tog 1 spsk og 1 tsk vand og 1 tsk eddike syre.

  5. Maria Louisa siger:

    Kan den koldhæves evt med mindre gær?

    • Ja! Det kan den. 5-6 g gær i koldt vand og så lade den stå natten over på køkkenbordet eller i køleskabet hvis det er meget varmt i køkkenet. Lad den “vågne” lidt hvis den kommer fra køleskab og bag den i kold ovn som i opskriften.
      Kh. GFS

  6. Lise siger:

    Hej,
    Kan man bruge bagepulver i stedet for gær i opskriften?

    Venlig hilsen
    Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KØB ALLE 6 E-BØGER INKLUSIV VORES POPULÆRE JULEBOG - TIL KUN 99 KR.! KLIK HER
Hello. Add your message here.