Glutenfri Havreboller
Egnet til frysning.
Antal personer
12stk.
Antal personer
12stk.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Pisk vand, gær og honning sammen i en stor skål.
  2. Vej de tørre ingredienser af for sig i en mindre skål: kerner, havremel, fuldkornsrismel, rismel, FiberHUSK og salt og bland dem godt sammen.
  3. Tilsæt eddiken til væsken og tilsæt derefter hele den tørre blanding. Pisk med dejkroge i nogle minutter til dejen er ensartet og ikke længere er flydende.
  4. Læg et stykke film helt ned på dejen, så overfladen er nogenlunde dækket (det vil hjælpe med at overfladen ikke tørrer ud ved hævning) Læg et tørt viskestykke over skålen og lad dejen hæve i 1½-2 timer ved stuetemperatur.
  5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let. Rul den til en pølse og del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en bolle og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Sæt bollerne i en KOLD ovn, tænd ovnen på 225°C og bag bollerne i 35-40 min. (bollerne skal ikke efterhæve inden bagning)