Glutenfri Havrekiks

Disse glutenfri havrekiks er nemme og meget lækre. Prøv dem med lidt marmelade på eller bare uden noget. Vi bruger blendede glutenfri havregryn, men glutenfri havremel kan også bruges.

Antal personer |
stk.
|
Ingredienser
- 2 dl blendede glutenfri havregryn målet er efter grynene er blendede
- 1 dl fuldkornsmajsmel
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl olivenolie
- ca. 1 dl kogende vand Mængden af vand afhænger af melets sugeevne
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Havregrynene blendes til mel, hvis du ikke bruger færdigkøbt havremel.
- Havremel, fuldkornsmajsmel og salt blandes i en skål
- Olivenolien tilsættes og røres i. Dejen vil ligne en smulredej.
- Det kogende vand tilsættes lidt af gangen. Dejen skal være blød, fast og sammenhængende.
- Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir til den er minimum ½ cm tyk. Den må ikke blive for tyndt rullet ud.
- Flyt dejen med underliggende bagepapir til en bageplade og rids den på langs og tværs med en kniv, så der dannes firkantede kiks.
- Bag kiksene ved 150°C i 50-60 min. indtil de er sprøde men ikke brankede. Man plejer at kunne dufte. når de er ved at være færdige. Knæk de enkelte firkanter fra hinanden, når de er afkølede lidt.
- Kan opbevares i en tætsluttende beholder og holder sig sprøde længe.
- By Glutenfri Start
- on aug, 24, 2019
- Brød uden gær, Opskrifter
- No Comments.
Leave a Comment
Glutenfri Start

Glutenfri Start er skabt ud fra vores ønske om at støtte andre, der lever glutenfrit. Vi har selv levet glutenfrit i flere år, og på Glutenfri Start deler vi essensen af vores erfaringer med glutenfri bagning m.m. Bag siden står Marie og Anna. Læs mere om os HER