Glutenfri Havrekiks
Antal personer
ca. 20stk.
Antal personer
ca. 20stk.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Havregrynene blendes til mel, hvis du ikke bruger færdigkøbt havremel.
  2. Havremel, fuldkornsmajsmel og salt blandes i en skål
  3. Olivenolien tilsættes og røres i. Dejen vil ligne en smulredej.
  4. Det kogende vand tilsættes lidt af gangen. Dejen skal være blød, fast og sammenhængende.
  5. Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir til den er minimum ½ cm tyk. Den må ikke blive for tyndt rullet ud.
  6. Flyt dejen med underliggende bagepapir til en bageplade og rids den på langs og tværs med en kniv, så der dannes firkantede kiks.
  7. Bag kiksene ved 150°C i 50-60 min. indtil de er sprøde men ikke brankede. Man plejer at kunne dufte. når de er ved at være færdige. Knæk de enkelte firkanter fra hinanden, når de er afkølede lidt.
  8. Kan opbevares i en tætsluttende beholder og holder sig sprøde længe.