Glutenfri “Hveder”
Disse lækre glutenfri hveder indeholder selvfølgelig ikke hvedemel, men de smager fuldkommen som rigtige hveder – endda meget bedre!
De er gode, både når de er nybagte og dagen derpå efter en tur på brødristeren. Hvis du har travlt, kan du bruge kogende vand, så væsken bliver lidt lun og kun lade hvederne hæve i ca. 45 min.
OBS! Vi har ændret i opskriften i april 2016.

Antal personer |
stk.
|
Ingredienser
- 1 dl vand
- 4 dl sojamælk
- 30 g gær
- 60 g honning/sirup
- 50 g smagsneutral olie
- 2 æg
- 2 spsk. eddike
- 2 små tsk. salt
- 2 tsk. stødt kardemomme
- 40 g FiberHUSK
- 80 g rismel
- 90 g fuldkornsmajsmel
- 100 g boghvedemel
- 200 g fuldkornsrismel
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Rør vand, sojamælk og gær sammen i en skål.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål for sig: salt, kardemomme, Fiberhusk, rismel, fuldkornsmajsmel, boghvedemel og fuldkornsrismel.
- Tilsæt nu honning, olie, æg og eddike til væsken og pisk det sammen. Brug en elpisker med dejkroge og tilsæt hele den tørre melblanding til væsken og rør dejen sammen til den er jævn og glat.
- Lad dejen hæve i skålen i 1½ time med et tørt klæde over sig - gerne et lunt sted.
- Når dejen har hævet, hældes den ud på et meldrysset bord og æltes let igennem.
- Del dejen i 12 stykker og form hvert stykke til en aflang bolle. Læg bollerne tæt på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min med et tørt klæde over. Bollerne skal stå tæt, så de kommer til at vokse sammen under efterhævning og bagning.
- Bag "hvederne" ved 210°C i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist (uden bagepapiret) inden de serveres.
- By Glutenfri Start
- on maj, 12, 2014
- Boller, Opskrifter
- 8 Comments.
Glutenfri Start

Glutenfri Start er skabt ud fra vores ønske om at støtte andre, der lever glutenfrit. Vi har selv levet glutenfrit i flere år, og på Glutenfri Start deler vi essensen af vores erfaringer med glutenfri bagning m.m. Bag siden står Marie og Anna. Læs mere om os HER

Indhold
Glutenfri Start © 2016

Kan man bruge almindeligt mælk
Ja det kan man…
Hej med jer. Er det muligt at ikke bruge æg og kan man bruge noget istedet.
Mv. Kenneth Jensen
Det blir nok svært at få samme “feeling” uden æg…men du kan prøve at erstatte æg med væske i stedet og se hvad der sker…
Kan man bruge andet end rismel?
Vi har ikke prøvet men du kan evt. prøve denne løsning: 80 g Fin rismel = 60 g maizena
200 g fuldkornsrismel = 150 g boghvedemel + 50g majsmel
Prøv evt at lave en ½ portion til at starte med ;)
jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan omregner jeg fra hvedemel til rismel og de øvrige glutenfri mel sorter
har set en spændende opskrift på rødebede flute men det er med hvedemel
hvis I vil svare på hvor meget f.eks 200 g hvedemel omregnes til rismel
mvh
Berith Larsen
Hej Berith
Beklager det sene svar. Det korte svar er, at det ikke er muligt bare at omregne, og det lange svar har vi desværre ikke parat endnu. Andre hjemmesider laver omregninger, så måske kan du finde det der…