Glutenfri “Hveder”

Glutenfri hveder

Disse lækre glutenfri hveder indeholder selvfølgelig ikke hvedemel, men de smager fuldkommen som rigtige hveder – endda meget bedre!

De er gode, både når de er nybagte og dagen derpå efter en tur på brødristeren. Hvis du har travlt, kan du bruge kogende vand, så væsken bliver lidt lun og kun lade hvederne hæve i ca. 45 min.

OBS! Vi har ændret i opskriften i april 2016.

Print
Glutenfri "Hveder"
Egnet til frysning.
Antal personer
stk.
Ingredienser
Antal personer
stk.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Rør vand, sojamælk og gær sammen i en skål.
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål for sig: salt, kardemomme, Fiberhusk, rismel, fuldkornsmajsmel, boghvedemel og fuldkornsrismel.
  3. Tilsæt nu honning, olie, æg og eddike til væsken og pisk det sammen. Brug en elpisker med dejkroge og tilsæt hele den tørre melblanding til væsken og rør dejen sammen til den er jævn og glat.
  4. Lad dejen hæve i skålen i 1½ time med et tørt klæde over sig - gerne et lunt sted.
  5. Når dejen har hævet, hældes den ud på et meldrysset bord og æltes let igennem.
  6. Del dejen i 12 stykker og form hvert stykke til en aflang bolle. Læg bollerne tæt på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min med et tørt klæde over. Bollerne skal stå tæt, så de kommer til at vokse sammen under efterhævning og bagning.
  7. Bag "hvederne" ved 210°C i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist (uden bagepapiret) inden de serveres.

Andre indlæg

6 Responsesso far.

  1. Mads knudsen siger:

    Kan man bruge almindeligt mælk

  2. Hej med jer. Er det muligt at ikke bruge æg og kan man bruge noget istedet.

    Mv. Kenneth Jensen

  3. Lars Larsen siger:

    Kan man bruge andet end rismel?

    • Vi har ikke prøvet men du kan evt. prøve denne løsning: 80 g Fin rismel = 60 g maizena
      200 g fuldkornsrismel = 150 g boghvedemel + 50g majsmel
      Prøv evt at lave en ½ portion til at starte med ;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Glutenfri Starts nyhedsbrev og modtag 10 gode glutenfri råd! KLIK HER
Hello. Add your message here.