Glutenfri Jordbærtærte

Glutenfri JordbærtærteDenne glutenfri jordbærtærte er en dejlig sommerkage, som er nem at lave. Kagen minder om en mazarinkage og smager skønt med chokolade og jordbær.

Man kan evt. marinere jordbærerne i lidt ahornsirup med eller uden mynte, hvis de ikke er søde nok.

Print
Glutenfri Jordbærtærte
Portionen passer til en tærteform m. 24 cm i diameter.
Instruktioner
  1. Margarine og rørsukker piskes til det bliver hvidt.
  2. Æggene piskes i et ad gangen.
  3. Den groftrevne marcipanen røres i dejen sammen med de finthakkede mandler/mandelmel og limeskal. Rør til dejen er jævn.
  4. Hæld dejen i en smurt tærteform (24 cm i diameter) og bag tærten i ca. 25 min. ved 180°C midt i ovnen. Den er færdigbagt, når den er gylden og let fast i konsistensen.
  5. Riv chokoladen groft.
  6. Når tærten er kølet lidt af efter ca. 10 min, fordeles den revne chokolade over tærten.
  7. Mens chokoladen smelter, smøres den helt ud i kanterne med en kniv. Alternativt kan man smelte chokoladen over vandbad og fordele den over den kolde tærte senere.
  8. Inden chokoladen er smeltet helt anrettes de halve jordbær oven på kagen.
  9. Tærten serveres helt afkølet og kan holde sig frisk et par dage i køleskab. Hvis jordbærrene er meget modne holder de typisk kun én dag.

Andre indlæg

Post Tagged with ,

2 Responsesso far.

  1. Camilla siger:

    Hej, kan rørsukker erstattes med andet fx kokossukker eller andet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *