Glutenfri Melboller

Glutenfri melbollerDet kan virke overvældende at skulle lave sine egne melboller, men det er ikke svært! Det er faktisk sjovt! Det kræver bare, at du er godt forberedt og har det udstyr, der skal bruges. Melbollerne skal formes (sprøjtes), tilberedes i næsten kogende vand, køles i koldt vand og dryppe af i en sigte. Det nemmeste er helt klart at sprøjte melbollerne, men hvis du ikke vil det, kan de formes med teskeer. Det er dog noget tidskrævende. Disse glutenfri melboller er lavet af en vandbakkelsesdej lavet med rismel.

Portionen giver ca. 300 g færdige melboller


 

Glutenfri melboller

 

Print
Glutenfri Melboller
Instruktioner
  1. Sæt som det første en stor gryde med let saltet vand over. Vandet skal op og koge, før det skal bruges.
  2. Når det koger skrues ned for varmen, så vandet hele tiden holder sig lige under kogepunktet - men det må ikke koge! (boble)
  3. Mens gryden står og hygger sig for sig selv, blandes fuldkornsrismel, hvid rismel og salt i en skål.
  4. Vand og margarine kommes i en sauterpande eller almindelig pande (helst slip-let) og bringes i kog.
  5. Når det koger tilsætter du melblandingen på en gang, mens du rører med en træske.
  6. Når blandingen har samlet sig og slipper panden, tager du den fra varmen.
  7. Kom nu den varme dej i en røreskål og lad den køle i ca. 7 min.
  8. Pisk æggene i den lune dej et ad gangen, brug en elpisker med dejkroge – det er klart det nemmeste!
  9. Pisk grundigt efter hvert æg.
  10. Dejen bliver silkeblød og lækker, når den er færdig.
Melboller laves:
  1. Hele dejen fyldes i bollesprøjten eller sprøjteposen med eller uden rund tyl på ca. 2 cm. Du kan godt bruge en almindelig frysepose uden tyl, sørg da for at hullet du klipper bliver ca. 2 cm i diameter. Tricket er at få melbollerne i gryden på nogenlunde samme tid, så de kan få samme tilberedningstid. Derfor er det klart det hurtigste og nemmeste at sprøjte dem direkte i gryden. Hvis du bruger teskeer, skal du dyppe dem i kogevandet mellem hver melbolle du former.
  2. Husk at der kun må være et lag melboller i gryden af gangen, så jo større gryde jo flere kan du lave på én gang. Den portion vi lavede passede med et lag i gryden. Hvis du stresser lidt, kan du med fordel dele portionen op i to omgange og tage det med ro 🙂
  3. Øv dig evt. med sprøjteposen ved siden af gryden, så du har en fornemmelse af processen. Med den ene hånd presser du dejen ud i stykker på omkring 2 cm. og med den anden hånd skærer du melbollerne ned i kogevandet. Mellem hver melbolle dyppes kniven i kogevandet.
  4. Når portionen er i kogevandet, som hele tiden skal holde sig under kogepunktet, skal de være i vandet i omkring 7 minutter. Smag evt. på dem løbende, for at tjekke om de er færdige (de er færdige, når de er faste hele vejen igennem).
  5. Når de er færdige, tages de alle op i en stor skål koldt vand med en hulske. Her køles de af i et par minutter, inden de tages op i en sigte/dørslag og drypper af.
  6. Melbollerne kan holde sig i køleskabet i et døgns tid. De kan også fryses til næste gang. Når de bruges i suppe, skal de blot varmes i suppen i nogle minutter uden at koge.

Andre indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *