Glutenfri Pizzaboller med spinat
Er velegnet til frysning
Antal personer
12stk.
Antal personer
12stk.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning. Lad det stå 4-5 min, så gæren begynder at arbejde. Rør salt og olie i blandingen.
  2. Tilsæt FiberHUSK og pisk det sammen med blandingen. Lad det stå et par min til det gelerer.
  3. Den optøede spinat knuges fri for vand og hakkes groft hvis det er helbladet. Oliven og soltørrede tomater skæres i tern. Spinat, oliven, soltørrede tomater, tomatkoncentrat, oregano og timian tilsættes blandingen og det hele røres sammen.
  4. Tilsæt kikærtemel, majsmel og ca. halvdelen af fuldkornsrismelet og rør det grundigt i røremaskine eller med håndmixer (dejkroge).
  5. Tilsæt nu fuldkornsrismel til det bliver en rimelig fast dej og rør det et par min.
  6. Drys lidt fuldkornsrismel på et bord, hæld dejen ud og ælt den med hænderne. Tilsæt fuldkornsrismel til det bliver en spændstig dej, der lige slipper bordet. Den skal ikke være lige så mættet med mel som en alm. hvededej.
  7. Tril dejen til en pølse og del den i ca. 12 stykker.
  8. Form stykkerne til boller og læg dem på bageplader med bagepapir. Pres bollerne lidt flade så de egner sig som sandwichboller. Lad dem hæve på køkkenbordet under et klæde i 1 time.
  9. Bag dem i ca. 30 min. ved 200°C eller ved 180°C i varmluftovn.
  10. Tag bollerne ud og lad dem køle af på en bagerist.

Andre indlæg