Glutenfri Pølsehorn

Glutenfri Pølsehorn

Pølsehorn er altid et hit hos børnene. Disse er oveni købet også glutenfri. De egner sig godt til madpakken, til turen eller picnickurven.


Tips!

– Ønskes brødet lidt grovere kan du bruge dejen fra Flûtesdej opskriften

– Pølsehornene kan fint lunes på brødristeren eller i ovnen efter en tur i fryseren eller køleskabet.

Print
Glutenfri Pølsehorn
Er velegnet til frysning.
Instruktioner
  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning. Lad det stå et par min, så gæren begynder at arbejde.
  2. Rør salt og olie i blandingen. Tilsæt FiberHUSK og pisk det sammen med blandingen. Lad det stå et par min til det gelerer.
  3. Tilsæt majsmel og ca. halvdelen af fuldkornsrismelet og rør det grundigt i røremaskine eller med håndmixer (dejkroge).
  4. Tilsæt nu fuldkornsrismel til det bliver en rimelig fast dej og rør det et par min.
  5. Drys lidt fuldkornsrismel på et bord, hæld dejen ud og ælt den med hænderne. Tilsæt fuldkornsrismel til det bliver en spændstig dej, der lige slipper bordet. Den skal ikke være lige så mættet med mel som en alm. hvededej.
  6. Stil dejen til hævning i 1 time.
  7. Del dejen i 3 store boller. Rul hver bolle ud i en cirkel og del den i 6-8 stykker med en kniv.
  8. Læg en klat sennep og ketchup i den brede ende af trekanterne. Læg en ½ kyllingepølse på og rul mod spidsen. Klem enderne sammen og læg pølsehornene på en plade oven på snipperne.
  9. Efterhæv hornene lunt (evt. på ovnen) i ca. 20-25 min.
  10. Pensel med æg og drys med sesamfrø. Bages i ca. 20 min. ved 225°.
  11. * Kyllinge minipølserne kan købes i Føtex og netto.

Andre indlæg

Post Tagged with , ,

9 Responsesso far.

  1. ann siger:

    er du sikker på de pølser er glutenfrie? dextrose og maltodextrin er begge glutenholdige (står under indgridienser) så vidt jeg ved!?

    • Det er korrekt at maltodextrin og dextrose kan indeholde gluten, men når producenten, som i dette tilfælde tydeligt skriver, at der IKKE er tilsat gluten i produktet, så skal man kunne stole på, at det er korrekt.
      Begge tilsætningsstoffer er sukker/stivelse og kan være lavet af hvede, men er ofte også lavet af majs, ris eller kartofler. Mange mener at begge tilsætningsstoffer er så forarbejdede, at der stort set ikke er noget protein tilbage og derfor heller ikke spor af gluten.

  2. else siger:

    Disse pølsehorn er meget populære hos mit barnebarn. Jeg bruger Langelænder brunchpølser. Alle Langelænderprodukter er glutenfri.
    Et tip: Jeg former dejen til tre kugler og lader dem hæve på bordet, så er det meget let at rulle dem ud.

  3. Trine siger:

    Hej… de ser lækre og dejigt simple ud. Tror du dejen kan bruges til pizzasnegle også?

  4. Calle siger:

    Hvordan er det med mængden af erstatning for fiberhusk når man kun har alm.husk?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KØB ALLE 6 E-BØGER INKLUSIV VORES POPULÆRE JULEBOG - TIL KUN 99 KR.! KLIK HER
Hello. Add your message here.