Glutenfri Solskinskage med Birkesød
Antal personer
6
Antal personer
6
Ingredienser
Instruktioner
  1. Vask de søde kartofler og bag dem hele i ca. 30 minutter ved 200°C til de er helt bløde. Lad dem køle af. Pil skinnet af dem og blend dem til en fin mos.
  2. Pisk margarine og olie med Birkesød med en elpisker nogle minutter.
  3. Tilsæt æggene og pisk godt til massen er luftig.
  4. Pisk de purerede søde kartofler i æggemassen. 
  5. Bland fuldkornsrismel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og citronskal i en mindre skål for sig og tilsæt bagefter blandingen til æggemassen.
  6. Pisk dejen godt sammen.
  7. Til sidst piskes rismælk og citronsaft i. 
  8. Fordel dejen i en form som enten er smurt eller beklædt med bagepapir. Vores form er ca. 20 cm i diameter.
  9. Bag kagen midt i ovnen ved 175°C i ca. 25 minutter. Brug en strikkepind til at tjekke om den er færdig.
  10. Lav en god kop kaffe eller te og nyd det! :-)

Andre indlæg