Glutenfri surdej
Antal personer
1 portion
Antal personer
1 portion
Ingredienser
Instruktioner
  1. Alle ingredienser røres sammen i en skål. Lad skålen stå på køkkenbordet med et klæde over sig i 3-5 dage. Er det varmt i vejret tager processen kun ca. 3 dage, er det koldere ca. 5 dage.
  2. Rør i dejen hver dag.
  3. Dejen vil efter 3-5 dage begynde at lugte syrligt og være boblende.
  4. Så snart dejen er levende (bobler og er syrlig), hældes den på et glas med låg. Det er vigtigt at låget er skruet godt til, da dejen vil rådne, hvis der kommer ilt til. Sæt gerne glasset mørkt men IKKE i koldt!
  5. Samme dag surdejen kommes på glas, fodres den med 1 dl vand + 1 dl mel efter ønske.
  6. Det kan være smart at røre “maden” sammen i en lille skål, inden den tilsættes surdejen.
  7. Surdejen vil nu VOKSE i glasset – så HOLD ØJE med at den ikke vokser helt op! Slå den ned (rør med en ske) hvis den går for meget amok 🙂
  8. Lad nu surdejen blive på køkkenbordet min. 1 døgn, inden den bruges til bagning.
  9. Surdejen kan bo på køkkenbordet, men skal du ikke bruge den i længere tid, kan den holde sig i 14 dage i køleskab.
  10. Efter køleskab skal surdejen sunde sig i et døgns tid på køkkenbordet, inden der bages med den igen.

Andre indlæg