Glutenfrit Surdejsbrød
Antal personer
1brød
Antal personer
1brød
Ingredienser
Dag 1 laves fordejen:
Dag 2: 3 dl fordej tages fra og opbevares på glas med låg til næste gang du skal bage
Instruktioner
  1. Start med at røre en portion glutenfri surdej, 3 dl vand og 200 g mel sammen til en fordej, og lad den stå i minimum 6 timer ved stuetemperatur. Det er det, vi kalder at “opfriske” surdejen.
  2. Tag nu 3 dl fordej fra, inden du fortsætter. (Den dej du tager fra er din nyeopbevarings-surdej, og den opbevares i et glas med tætsluttende låg på køkkenbordet til næste gang, du skal bage.)
  3. Bland resten af fordejen med 3 dl koldt vand og pisk FiberHUSK i. Lad dejen stå i 5 min. så FiberHUSK kan opløses i væsken.
  4. Bland i mellemtiden alle de tørre ingredienser inkl. salt i en mindre skål for sig.
  5. Rør først eddike og olie i Huskblandingen og herefter alle de tørre ingredienser.
  6. Rør godt med dejkroge til dejen er jævnt blandet. Konsistensen er som en tyk grød og minder om en “normal” rugbrødsdej. (Dejen kan også røres med røremaskine.)
  7. Kom dejen i en smurt rugbrødsform og lad brødet hæve i minimum 5 timer på køkkenbordet.
  8. Sæt brødet i en kold ovn og tænd på 200°C og bag i ca. 1 time og 15 min. eller til centrumstemperaturen er 98-100°C.
  9. Lad brødet køle af, inden det skæres.

Andre indlæg