Glutenfri Tærtebund
Antal personer
4
Antal personer
4
Ingredienser
Instruktioner
  1. Bland fuldkornsrismel, havremel og salt i en skål.
  2. Tilsæt margarinen i små klatter og smuldre det i melet med fingrene, til det ligner revet ost. Hvis du bruger olie, skal du bare blande olie og æg i sammen uden at smuldre først!
  3. Pisk æggene i med elpisker. Dejen kan godt samles med hænderne nu, men bliver nemmere at arbejde med, når du tilsætter lidt koldt vand. Tilsæt derfor lidt vand ad gangen indtil dejen er sammenhængende.
  4. Dejen er lidt sej at rulle ud, og det er derfor bedst at gøre det, mens den endnu er lidt blød, så det vil ikke hjælpe at lægge den på køl inden. Du kan også trykke dejen ud på tærtebunden med hænderne, hvis du foretrækker det.
  5. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Dejen skal være rimelig tynd og ensartet, men hvis den bliver for tynd, vil den meget nemt gå fra hinanden, så du må prøve dig lidt frem. Der er dej nok til en almindelig stor tærteform, og der vil nok blive en smule til overs, når tærtebunden er dækket. Den overskydende dej kan du bage for sig som en eller flere kiks i ca. 15 min.
  6. Dejen skal nu over i en smurt tærtebund, og det kan være lidt svært at få den hel over. Når dejen er på bagepapir, er det lidt nemmere at jonglere med. Hvis den går i stykker, er det nemt lige at trykke revnerne sammen igen, så fortvivl ikke.
  7. Sæt nu tærtebunden på køl i minimum 20 min.
  8. Mens tærtebunden er på køl, kan du lave tærtefyldet klar.
  9. Prik tærtebunden med en gaffel over hele bunden og forbag den i 15 min. ved 200°C.
  10. Fyld tærten med det du ønsker og bag den i 30-40 min. ved 200°C.

Andre indlæg