Glutenfrit Majsbrød

glutenfrit majsbrød

Glutenfrit majsbrød er supernemt og hurtigt at lave. Det passer rigtig godt som tilbehør til mad eller til morgenmaden med fx marmelade på.


Tips:

  • Majsmuffins: Fordel dejen i ca. 10 muffinforme. Bages ved 180°C i ca. 20 min.
  • Madbrød: Undlad honning, brug olivenolie og drys brødet med lidt salt og rosmarin inden bagning.
Print
Glutenfrit Majsbrød
Er velegnet til frysning.
Antal personer
stk.
Ingredienser
Antal personer
stk.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Bland majsmel, bagepulver og salt i en skål.
  2. I en anden skål piskes sojamælk, æg, olie og honning sammen med et piskeris.
  3. Hæld æggeblandingen op i melblandingen mens der røres. Pisk det godt sammen. Dejen minder om tynd pandekagedej.
  4. Fyld dejen i en lille form, fx en rugbrødsform på 1,6 l. Brug bagepapir hvis det ikke er en silikoneform.
  5. Bag brødet ved 180°C i ca 30 min. Tjek evt. om brødet er færdigbagt ved at stikke en tynd kniv i brødet og se om der hænger dej ved.
  6. Når brødet er færdigt, tages det ud af formen og køles af på en rist. 

Andre indlæg

Post Tagged with 

22 Responsesso far.

  1. Mille siger:

    Lyder smadder lækkert :-)

    Skal det mon slet ikke hæve?

  2. Jette Berg Madsen siger:

    Jeg er lidt i tvivl om den skal bages ved alm ovn eller varmluft, det ville være rart at det stod i opskrifterne. 1000 tak for en god side. Mvh. Jette

    • Hej Jette.
      Tak for din kommentar.
      Du har helt ret, det skal vi da skrive i alle opskrifter!
      Det er sådan nu, at hvis ikke andet er anført, så er det almindelig ovn, der skal bruges.
      Kh. GFS

  3. Heidi siger:

    Hej.

    Er ny udi gluten og hvedefri bagning. Jeg har lavet dette brød to gange, hvor jeg den anden gang fjernede en del af olien, da der simpelthen var for meget i. Her den anden gang jeg har bagt det, er jeg i tvivl, om jeg har bagt det godt nok. Det fik 40min i alm ovn, hvor jeg brugte et fad som form, men føles stadig fugtigt indeni. Skal det være sådan? Brugte vand istedet for plantemælk, da jeg ikke bruger det så ofte.
    Spørger fordi jeg er bange for at blive syg pga at æggene måske ikke er tilberedt nok. Er meget salmonella-forskrækket nemlig.

    Hilsen Heidi

    • Hej Heidi
      Det er ret sikkert, fordi du bruger vand og mindre olie, at brødet forbliver fugtigt indeni. Men hvis du har bagt det i 40 min., vil jeg vove at påstå, at det er blevet varmet nok i forhold til salmonella, da det er varmegraderne der afgør om bakterien kan overleve eller ej. Hvis jeg var dig, ville jeg investere i et bagetermometer og bruge det, når du er i tvivl. Salmonella dør ved 75 grader. Hvis du kan tåle almindelig mælk, kan du bruge det i stedet for sojamælk. Du kan evt. også prøve at bage brødet som muffins, det kan være det hjælper på fugten…
      Kh. GFS

  4. Julie siger:

    Hej,

    Kan man undlad egg, fordi min søn kan ikke tåle det.

    Julie

  5. Malene siger:

    Kan sojamælk erstattes med mandel eller rismælk?

    Vh Malene:)

  6. Hanne siger:

    Det er en super opskrift. Bruger den som basis, og tilføjer f.eks stegte løg /revet ost / chili, alt efter humør :-)

  7. Mette siger:

    Hej!
    Her elsker vi brødet, især til morgenmad :-)
    Jeg har ingen opvaskemaskine, og kan ikke umiddelbart se nogen grund til at snavse 2 skåle til :-) Så i dag har jeg bare blandet det hele i en skål og pisket det grundigt med håndmixer :-)

  8. Marianne Vebel siger:

    Hej

    Skal der ikke Fiber Husk i majsbrødet eller er det ikke nødvendigt?

  9. edith siger:

    Ved I om 8 mdr gamle børn kan tåle sojamælk?

  10. Mads knudsen siger:

    Hvordan får man det til blive højt ?

  11. Linda Skovgaard siger:

    Hej,

    Ved I om det er fryseegnet?

    Mvh. Linda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KØB ALLE 6 E-BØGER INKLUSIV VORES POPULÆRE JULEBOG - TIL KUN 99 KR.! KLIK HER
Hello. Add your message here.