Grove Sandwichboller

Grove Sandwichboller

Lækre grove sandwichboller – bagt med nøddemel og uden gær. OBS! Det er vigtigt at man IKKE åbner ovnen på noget tidspunkt undervejs i bagningen, ellers risikerer man at de klasker sammen og bliver flade og klæge.

Print
Grove Sandwichboller
Egnet til frysning.
Antal personer
stk.
Ingredienser
Antal personer
stk.
Ingredienser
Instruktioner
 1. Rør salt, olie og fiberHUSK ud i det lunkne vand og lad det stå og gelere, mens du vejer de andre ingredienser af.
 2. Tilsæt herefter alle frøene og rør melet i lidt ad gangen, brug en håndmikser med dejkroge til at få æltet dejen ordentligt igennem.
 3. Del herefter dejen i 8-10 stykker og form dem til boller. Dejen skal være let klistret, ikke mættet af mel.
 4. Sæt bollerne på en bageplade og sæt dem midt i en forvarmet ovn. Først skal de bages 45 min. ved 200°C. Efter 45 min. skrues temperaturen ned til 150°C og bollerne bager videre i 15 min. inden de tages ud og sættes til at køle af på en bagerist.
 5. Tips: Man kan sagtens erstatte hasselnøddemel med mandelmel, hvis man har lyst til det. Kastanjemel kan købes i helsekostbutikker eller på nettet.

Andre indlæg

4 Responsesso far.

 1. Anne Frandsen siger:

  Hej med jer.
  Tak for jeres gode hjemmeside. Kunne godt tænke mig at prøve jeres opskrift, men synes det lyder lidt dyrt.
  Kan man erstatte kastanjemel med noget andet?
  KH. Anne

  • Hej Anne
   Tak! :-) Jeg vil tro, du sagtens kan erstatte kastanjemel med noget andet – men som med alt andet glutenfrit mel, er det ikke altid til at sige, hvilket mel og hvor meget der skal bruges. Vi har ikke slev erfaring med at udskifte det…Når det er nøddemel, vil jeg tro at mandelmel kan bruges, men mon ikke også en blanding af fx havremel, rismel eller majsmel kan bruges. Jeg kan desværre ikke give dig de perfekte anvisninger, så det må nok komme an på en prøve :-) Dejen skal minde om dejen til vores nemme glutenfri boller med gulerod, hvis det kan hjælpe…
   Kh. GFS

 2. Trine siger:

  Hej jeg har netop bagt disse meget lækre boller og har brugt 4 dl. glutenfri boghvedemel og 1,5 dl. glutenfri havremel. Det fungerede rigtig godt – hvis man ikke kan opdrive kastanjemel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *