Hjemmelavet kokosyoghurt
Antal personer
1portion
Antal personer
1portion
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tænd for din ovn men kun for lyset. Yoghurten skal stå og syrne ved ca. 40 °C, og det svarer nogenlunde til en ovn med lyset tændt. Husk at yoghurten skal stå i ovnen i min. 10-12 timer! Hvis du skal bruge ovnen i mens, kan du bare tage glasset ud og dække det til, evt. sætte det under dynen, indtil ovnen igen er klar og på ca. 40 °C.
  2. Vask glasset omhyggeligt og skold det med kogende vand.
  3. Ryst dåsen med kokosmælk så den bliver jævn og hæld den på glasset.
  4. Pisk probioticpulveret i, sæt låget på glasset og stil det i ovnen med lyset tændt i 10-12 timer.
  5. Kokosmælken vil nok skille sig i to lag, men det gør intet. Efter 10-12 timer smages yoghurten til. Ønskes den mere sur, så lad den stå nogle timer mere i ovnen.
  6. Når du synes den er god stilles den i køleskabet. Her vil den også skille sig i to lag. Efter et par timer er yoghurten klar.
  7. Vi gør det, at vi tager det tykke lag øverst fra og bruger som yoghurt, og det nederste lag rører vi  sammen og bruger som “kærnemælk”.
  8. En lille portion af kærnemælken tager vi fra og bruger som “starter” til næste portion i stedet for probiotic, hvilket giver en endnu bedre smag.
  9. For at lave næste portion pisker du “starter” portionen i den nye kokosmælk og gentager fremgangsmåden dog UDEN probiotic!
  10. Kokosyoghurt og kærnemælk opbevares i køleskab og kan holde sig i flere dage.