Konfekt og rawkugler

Glutenfri Konfekt og rawkugler

Hjemmelavet konfekt og rawkugler er nemme og sjove at lave og kan varieres i det uendelige. Vi præsenterer her tre forskellige slags, som alle indeholder kakao/chokolade og tørret frugt. Rawkuglerne er helt uden tilsat sukker. De kræver en foodprocessor eller en minihakker, mens de andre kan laves uden køkkenmaskiner.


Variationer:

  • Superjulekugler: tilsæt ½ tsk. kanel, et drys kardemomme og et drys nelliker til massen. Tril kuglerne i en blanding af kakao og kanel
  • Romkugler: Udskift ½ spsk. kaffe/vand med 2-3 tsk. rom.
  • Kernekugler: Udskift halvdelen af mandlerne med en blanding af græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø. Rist mandler og kerner inden de blendes. Blend lidt ekstra ristede kerner til at trille kuglerne i.
  • Chokokugler: Udskift 1 spsk. kakao med 50 g mørk chokolade.
Print
Konfekt og rawkugler
Antal personer
Ingredienser
Rawkugler:
Rosniknas:
Abrikoser i chokolade:
Antal personer
Ingredienser
Rawkugler:
Rosniknas:
Abrikoser i chokolade:
Instruktioner
Rawkugler:
  1. Tag stenene ud af dadlerne.
  2. Kom først mandler, kakao, peber, vaniljepulver og kokosmel i en foodprocessor eller minihakker og blend.
  3. Tilsæt dadlerne, kokosolien og kaffen og blend videre.
  4. Tilføj ekstra kaffe/vand efter behov. Massen skal være ensartet og hænge sammen.
  5. Smag massen til og tilsæt evt. mere vanilje, peber eller kakao.
  6. Sæt konfektmassen koldt i et stykke tid, inden den trilles til kugler. Vend konfektkuglerne i kakaopulver, kokosmel eller hampefrø. Opbevares køligt i en dåse med tætsluttende låg.
Rosinknas:
  1. Smelt chokoladen over vandbad i en skål.
  2. Bland rosiner og cornflakes ned i skålen med smeltet chokolade.
  3. Tag en lille skefuld af blandingen og placer i en lille papirsform eller på et stykke bagepapir. Lad dem køle af.
  4. Opbevares i en dåse med tætsluttende låg. Voksentip: Læg rosinerne i rom natten over.
Abrikoser i chokolade:
  1. Smelt chokoladen over vandbad i en skål. Opbevares i en dåse med tætsluttende låg.
  2. Put et par abrikoser ned i den smeltede chokolade og sørg for at de er dækket med chokolade.
  3. Fisk dem op og læg dem på et stykke bagepapir. Gentag indtil der ikke er mere chokolade. Lad dem køle af.

Andre indlæg

Post Tagged with , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KØB ALLE 6 E-BØGER INKLUSIV VORES POPULÆRE JULEBOG - TIL KUN 99 KR.! KLIK HER
Hello. Add your message here.