Glutenfri Sandwichboller

Glutenfri sandwichboller

Disse glutenfri sandwichboller er vores favoritter! De er dejlige, bløde og luftige. Dejen er super hurtig at lave og nem at have med at gøre. Bollerne er desuden god til begyndere! Du kan lave store flade boller som egner sig godt til sandwich, eller forme dem til almindelige boller.

Print
Glutenfri Sandwichboller
Egnet til frysning.
Instruktioner
  1. Rør vand, gær og honning sammen i en skål og lad det stå et par minutter.
  2. Kom de tørre ingredienser i en skål for sig og bland dem godt.
  3. Rør eddiken i væsken og tilsæt de tørre blandede ingredienser og rør dem godt ud i væsken med elpisker og dejkroge. Rør dejen til den er jævn og blød. Lad dejen hæve i skålen i 45 min.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 8 eller 10 stykker, hvis du ønsker mindre boller) og form hvert stykke til en bolle. Hvis bollerne skal bruges til sandwich er det godt at trykke dem flade, da de hæver godt op igen.
  5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.
  6. Pensl bollerne med vand og drys dem evt. med birkes eller sesam.
  7. Bag dem i 30-35 min. ved 225°C og lad dem køle af, inden de skæres.

Andre indlæg

26 Responsesso far.

  1. Hanne siger:

    Er det rigtigt at der ikke skal fedststof i de lyse boller?

  2. Karina axelsen siger:

    Synes ikke der stod eddike sidst jeg brugte opskriften?

  3. Stella siger:

    Hej,

    Mener, at I brugte kartoffelmel på et tidspunkt i stedet for maizena? Jeg bruger kartoffelmel og det fungerer rigtig fint og bollerne bliver meget luftige…

  4. Christina Fjordbak Sørensen siger:

    Bollerne ser jo rigtig gode ud :) Tror i de kan laves uden maizena da jeg ikke tåler majs særlig godt? Og kartoffelmel heller ikke er en mulighed.
    Kan man måske komme mere husk i, og i så fald hvor meget ca. ? )Majsmelet ville jeg bare bytte ud med andet glutenfrit mel)

    • Hej Christina. Jeg ville prøve at skifte maizena ud med 50 g blandet boghvede- og rismel. Tåler du tapioca? Det kan også erstatte majs- og kartoffelstivelse. Hirsemel egner sig også rigtigt godt i disse boller :) God fornøjelse! Skriv meget gerne, hvordan resultatet bliver…
      Kh. GFS

      • Christina Fjordbak Sørensen siger:

        Tak for svar :) hvad er tapioca?

        • Tapioca er en rod, som bruges meget i det asiatiske køkken. Tapiocastivelse kan bruges på samme måde som majs- og kartoffelstivelse og kan købes i asiatiske butikker.

          • Christina Fjordbak Sørensen siger:

            Jeg har lige prøvet at bage bollerne. På rismel og boghvedemel og så brugte jeg tapioca. De er blevet flade men dejen var også ret våd. Tror måske det er derfor de er blevet flade. Vil prøve at bage dem igen med mere mel i. Jeg vender tilbage med et resultat.

          • Tak Christina! Er det fuldkornsrismel du bruger?

  5. Christina Fjordcbak Sørensen siger:

    Ja det er det.

    • Ok, så er der nok ikke så meget andet at gøre, end at bruge mere mel, som du selv siger. Dejen skal være meget som en “almindelig” bolledej, og man skal kunne ælte den på bordet i lidt mel, uden at den klistrer. Pøj med det!
      Kh. GFS

  6. Christina Fjordcbak Sørensen siger:

    Juhuu det lykkedes :) De blev virkelig gode, flotte runde boller. Nogle af dem lavede jeg flade til pita brød. Det fungerer fint lige at skære dem op og så komme fyld i.

  7. Christina Fjordcbak Sørensen siger:

    Dejen var ikke helt så flydene, så tror bare det var at der manglede lidt mel :)

  8. Linda siger:

    Hej
    Kan man bruge bagepulver i stedet for gær da jeg ikke tåler gær pga candida

    • Kære Linda
      Det vil altid være svært at opnå samme resultat med bagepulver. Vi har ikke selv erfaring med at udskifte gær med bagepulver, så vi kan desværre ikke råde dig nærmere. Dog skal bagepulveret blandes i de tørre ingredienser, og det er vigtigt at bage brødet med det samme, når der er bagepulver i, da det begynder at virke med det samme i modsætning til gær. Der er flere steder på nettet, hvor folk erstatter gær med bagepulver. De erstatter 50 g gær med 3 tsk. bagepulver. Prøv dig frem, og vend meget gerne tilbage med dine erfaringer! Vi har nogle opskrifter uden gær på vores side: Grove sandwichboller, nemme glutenfri boller med gulerod, glutenfrit majsbrød og hurtigt glutenfrit knækbrød. Håber det kan hjælpe :)
      Kh. GFS

  9. Mikael Levin Schjødt-Hansen siger:

    Hej

    Jeg kan se at i benytter fuldkornsrismel fremfor normalt rismel. Forbedrer dette krummen på bollen? Jeg har selv bagt mest med det normale rismel og haft ret godt held med dette til bl.a. glutenfri pizzadej.

    Hvad er jeres erfaringer med fuldkornrismel vs. rismel?

    på forhånd tak

    venlig hilsen
    Mikael

    • Hej Mikael.
      Der er flere forskellige årsager til, hvorfor vi oftest bruger fuldkornsrismel. Da vi startede med at bage glutenfrit, kunne man slet ikke købe økologisk rismel, som man kan nu. Og det svarer lidt til at bruge fuldkornshvedemel versus alm. hvedemel. Den første indeholder flere fibre og næringsstoffer, mens den anden er knap så næringsrig. Men til finere bagværk, som kager og som erstatning for stivelse, som fx maizena, synes vi almindelig rismel fungerer fint. Samtidig har vi oplevet at smagen af rismel kan være mere gennemtrængende end smagen af fuldkornsrismel, hvilket ikke er et plus i vores bog :-)
      Kh. GFS

  10. Lene siger:

    Hejsa jeg syntes det er svært at få fibre nok, jeg mangler en morgenmadsbolle som er glutenfri og laktosefri.
    Kan i hjælpe. ?

    • Hej Lene. Hvis du bruger fuldkornsmel fx fuldkornsrismel og glutenfri havremel får du en del fibre. FiberHusk er faktisk kun lavet af fibre, så det holder også fiberindholdet højt. Hvis du ønsker du et endnu højere fiberindhold, kan du eksperimentere med fx at tilsætte grønsager og nødder i dit brød og evt. bage med brun hirsemel, som indeholder rigtig mange fibre. Kh. GFS

  11. LG siger:

    Bare et hurtigt spørgsmål: Jeg går ud fra de 225 g. er ved alm. ovn og ikke varmluft?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *