Maries Kyllingesalat
Antal personer
4
Antal personer
4
Ingredienser
Kogt kylling
1
hel
kylling
/ 1 pakke kyllingelår
1,5
tsk.
salt
1
løg i både
1
bladselleritoppe
0,5
æble i både
2
lauerbærblade
1
stor dusk
bredbladet persille
10
peberkorn
Kyllingesalat:
5
spsk.
sojayoghurt
2
spsk.
mayonnaise
2
tsk.
dijonsennep
et
lille drys
sukker
salt og peber
150
g
kylling
kogt/stegt i små stykker
1
dl
soltørrede tomater
1
stilk
bladselleri
0,5
æble
2
spsk.
kapers
0,75
dl
valnødder
Instruktioner
Kogt kylling:
Læg kyllingen i gryden og dæk den lige med vand. Lad det koge op og skum vandet.
Tilsæt salt, urter og peberkorn og bring det i kog.
Koges under låg i ca. 60 min for en hel kylling og ca. 45 min for kyllingelår.
Tag kyllingen op af suppen og lad den køle af.
Mens den stadig er lun pilles kødet fra benene i små mundrette stykker.
Sigt suppen og du har en fin fond til senere brug.
Frys evt. overskydende kød ned i portioner til næste gang.
Kyllingesalat:
Rør soyayoghurt, mayonnaise og sennep sammen til en dressing.
Smag til med salt, peber og et lille drys sukker.
Soltørrede tomater, bladselleri og æble skæres i små tern.
Kapers og valnødder hakkes groft.
Tilsæt fyldet til dressingen og rør det godt sammen. Smag det til med salt og peber.