Nem mælke- og glutenfri Bechamelsovs

bechamelsovs-500

Denne mælke- og glutenfri bechamelsovs er super nem at lave og kan laves helt uden tilsat fedtstof. Den kan både anvendes som en klassisk bechamelsovs i fx lasagne, til persillesovs eller til stuvede grønsager, som vist på billedet.


TIP: Man kan erstatte halvdelen af sojamælken med bouillon eller bare vand, -så får man en lidt lettere og knap så cremet sovs. Passer især godt til stuvede grønsager.

Man kan selv vælge hvilken konsistens man ønsker. Tilsæt lidt mindre sojamælk/vand for en tyk sovs og lidt ekstra sojamælk/vand for en tyndere sovs.

 

Print
Nem mælke- og glutenfri Bechamelsovs
Antal personer
Ingredienser
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Ryst 1 dl sojamælk med maizenaen i en meljævner (et rent syltetøjsglas kan også bruges) til en jævning.
  2. Hæld jævningen i en gryde og tilsæt resten af mælken, men hold ca. ½ dl tilbage.
  3. Pisk blandingen sammen og varm op under omrøring.
  4. Bring blandingen i kog under fortsat omrøring.
  5. Tilsæt resten af sojamælken til sovsen har den rette konsistens.
  6. Lad den småkoge i 3-4 min.
  7. Smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.

Andre indlæg

Post Tagged with ,

10 Responsesso far.

  1. Nina siger:

    Maizena – er det så majsstivelse man skal bruge? For der er jo mælkesukker i almindelig maizena..

  2. Nina siger:

    Dem fra Schär. De skal godt nok koges først, så det er lidt besværligt, men det smager godt :-)

  3. Angelina siger:

    Nu er jeg ikke vild med Soya fordi det er hormon forstyrrende.Kan man ikke bruge hjemmelavet mandelmælk i stedet ?. Jeg kan slet ikke tåle mælk fra ko, med eller uden laktose. Er der ikke noget andet man kan fortykke sovsen med så ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KØB ALLE 6 E-BØGER INKLUSIV VORES POPULÆRE JULEBOG - TIL KUN 99 KR.! KLIK HER
Hello. Add your message here.