Nem glutenfri morgengrød

glutenfri-grød-m.-topping-1024x766

Nem glutenfri morgengrød er en god og sund start på dagen og er også mælkefri.

Grøden er nem og hurtig at lave og kan varieres i det uendelige, både hvad angår ingredienser og toppings.


Forslag til toppings:

Hakkede eller hele mandler, evt. ristet på en tør pande.

Knas: Grofthakkede græskarkerner og solsikkekerner ristet på en tør pande med sesamfrø og hørfrø. Tilsæt lidt salt.

Æbler, revne eller i tern. Kanel.

Rosiner/grofthakkede abrikoser/dadler/svesker/figner.

Hjemmelavet sveskegrød: 150 g svesker (uden sten) og 50 g dadler (uden sten) koges i ½ l vand i ca 20 min. Blendes.

 


Tips:

Varier grøden med forskellige typer af flager og gryn. Rosiner kan erstattes af grofthakkede svesker.

Lav en blanding af de forskellige gryn og flager i en tætsluttende dåse, så skal du ikke måle af hver gang.

 

Print
Nem glutenfri morgengrød
Antal personer
Ingredienser
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Flager, gryn og rosiner hældes i en tykbundet gryde sammen med sojamælk og vand.
  2. Tænd for blusset og rør i blandingen med et piskeris.
  3. Rør jævnligt til det kommer i kog.
  4. Skru ned for varmen og lad det koge 3-4 min under omrøring til grøden er tilpas tyk. Bliver den for tyk tilsæt lidt ekstra vand.
  5. Sluk for blusset og tilsæt salt og olie. Rør det godt sammen og server grøden.

Andre indlæg

Post Tagged with , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Glutenfri Starts nyhedsbrev og modtag 10 gode glutenfri råd! KLIK HER
Hello. Add your message here.