Nemme glutenfri boller med gulerod

Nemme glutenfri boller med gulerodDenne opskrift er virkelig en gave til alle glutenfri bagere. Bollerne er bløde og saftige, og så er de meget nemme at lave! De skal ikke hæve, og de skal ikke æltes. Så i løbet af ca. en time har du friskbagte boller, som smager fantastisk. God til begyndere.

VIGTIGT! Ovnen må IKKE åbnes mens bollerne bages!

Print
Nemme glutenfri boller med gulerod
Er velegnet til frysning.
Antal personer
stk.
Ingredienser
Antal personer
stk.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Tænd ovnen. Pisk fiberHUSK ud i vandet. Lad blandingen stå nogle minutter, indtil den er geleret.
  2. Riv i mellemtiden gulerødderne/squash/sød kartoffel og vej de andre ting af, så de er klar.
  3. Kom først olie og de revne grønsager i gelemassen og rør godt. (brug evt. elpisker med dejkroge)
  4. Rør derefter salt, bagepulver og kerner i, og til sidst melet.
  5. Rør med elpisker eller ælt dejen med hænderne, hvis du har lyst. Dejen skal blive ved med at være lidt våd og geleagtig.
  6. Form bollerne med fugtige hænder og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bages i en forvarmet ovn ved 200°C i 40 min.
  8. Ovndøren må IKKE åbnes mens de bager!
  9. Tag bollerne ud og lad dem køle helt af på en rist.

Andre indlæg

Post Tagged with , ,

23 Responsesso far.

  1. Nathja siger:

    ser virkelig lækkert ud ! :D men da jeg ik må få amaranthmel
    ka man så erstatte det med halvdelen af ris og majs mel igen ?

    • Hej Nathja
      Jeg vil tro, du godt kan bruge halv majs og halv rismel i opskriften.
      Vi har ikke selv prøvet.
      Til gengæld prøvede vi engang med KUN rismel, og det var noget juks. Så det er vigtigt, der er noget andet end rismel.
      Hvis du kan tåle det, er der også hirsemel – det fungerer også godt.
      Kh. Glutenfri Start

  2. Anne siger:

    Hej.

    Har bagt super lækre boller uden amaranthmel, men mere ris og majs mel. Stor nydelse :-)

    Hilsen
    Anne

  3. Karin Emborg siger:

    Hej
    Tak for en rigtig lækker bolleopskrift, som bliver brugt flittigt.
    Jeg havde ikke amerantmel, så jeg brugte noget kikærtemel. Det blev også helt finf.
    Mvh Karin

  4. Karina siger:

    Hej.
    Det lydercsom en spændende opskrift. Den skal afprøves. Kan man bruge bogvedegryn eller havregryn i stedet for boghvedeflager?? Mvh Karina

  5. Tove Nykjær siger:

    Kan man udelade kernerne i gulerodsbollerne ??

  6. kristine siger:

    Hej
    Jeg har prøvet at bage disse, men synes ikke at de hæver ret meget op når de bliver bagt. Smagen er god, og konsistensen fin, bare meget tæt. Kan jeg gøre noget for at få dem mere luftige?
    Har bagt jeres sandwichboller, og de blev super lækre og luftige, så kan ikke forstå hvad jeg gør forkert her.
    vh Kristine

    • Hej Kristine. Du gør ikke noget forkert! :-) De to opskrifter er helt forskellige og kan ikke sammenlignes. Det er helt normalt at gulerodsbollerne ikke hæver i ovnen, men hvis du gerne vil have dem mere luftige, kan du prøve at udelade lidt af melet så dejen bliver mere lind og mindre bastant. Kh. GFS

  7. maja siger:

    hej :-)
    er helt grøn i denne glutenfri/ laktosefri verden
    fik svar på prøverne i torsdags…
    har altid bagt meget, men er det rigtigt at bagetiden for boller er mellem 40-60 min…. jeg kommer til at gro fast i mit køkken ;-)

  8. Barbara siger:

    Hej :-) Denne opskrift ser god ud! Kan jeg erstatte majsgryn, risflager og boghvedeflager med glutenfrit havregryn??

  9. Marianne siger:

    Er der ingen gær i?

  10. Maiken siger:

    Er bagetiden med over/undervarme eller varmluft? :)

  11. Mette siger:

    Hej med jer
    Kan man putte lidt gær i for at få dem mere luftige? Eller hvirdan er det med gær og glutenfri bagning?
    Kh Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

KØB ALLE 6 E-BØGER INKLUSIV VORES POPULÆRE JULEBOG - TIL KUN 99 KR.! KLIK HER
Hello. Add your message here.