Mørkt melmix smager kedeligt

Mørkt formbrød, Schär, 500 g, 45 kr

 

Produktinfo:
Melmix primært lavet af majsstivelse, hørfrømel og boghvedemel. Tilsat ærte- og risklid samt æblefiber. Fiberindhold: 13,3 g/100 g.

 

Opgave:
Bagning af et mørkt formbrød i følge pakkens angivelse.

 

Fremgangsmåde:
Dette melmix skal både blandes med gær, lunkent vand, olie og salt. Oplysningerne er upræcise som “måleske” og “lidt salt”. Desuden skal man tilsætte olien under omrøring. Vi ser bort fra det, og tilsætter det fra starten. Pakken angiver, at det skal røres i ca 7 min, men det skal røres i længere tid for at blive ordentligt blandet. Hæver i 45 min og bages i 60 min. Samlet arbejdstid ca 15 min + hævning og bagning.

 

Resultat:
Brødet hævede virkelig op til dobbelt størrelse, som beskrevet og det bagte brød lignede meget billedet på pakken. Konsistensen var meget luftig, lidt gummiagtig med bid i. Smagen meget ensformig, lidt fad og papagtig. Minder om et klassisk grahamsbrød. Vægt: 1011 g.

 

Plus:
Hæver meget hvilket giver en luftig konsistens, som man kan savne i glutenfrit brød. Næringsværdien er fin. Fedtindholdet er 2,6 g/100 g, sukker udgør 2,1 g/100 g. Højt fiberindhold.

 

Minus:
Er næsten for luftigt og mætter ikke så meget, trods højt fiberindhold. Smagen og den lidt gummiagtige konsistens bliver hurtig kedelig og intetsigende. Kræver lidt ekstra tid at lave end andre melmix.

 

Schar brød

 


 

Andre indlæg

2 Responsesso far.

  1. iIngrid Kallestrup Larsen siger:

    Er rigtig glad for jeres opskrifter,med glutenfri .tænkte de to melmix om man kan suplere måske 1/4 del .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig Glutenfri Starts nyhedsbrev og modtag 10 gode glutenfri råd! KLIK HER
Hello. Add your message here.