Glutenfri Chufakiks med Kakaonibs

Glutenfri ChufakiksDisse glutenfri chufakiks er lavet med mel, som er lavet af den lille rodknold chufa. Chufa kaldes også tigernød og jordmandel. Den lille rodknold er ret ny i Danmark, men har været kendt og brugt i 4000 år. Chufa er naturlig glutenfri, og da den ikke er en nød, kan folk med nøddeallergi også tåle den. Smagen er sødlig og svagt kokosagtig.

I denne opskrift har vi kombineret det sødlige chufamel med de lidt bitre kakaonibs, hvilket giver en dejlig smag af chokolade – helt uden tilsat sukker. Kiksene er fulde af sunde kostfibre, omega-3-fedtsyrer og antioxidanter fra både chiafrø og kakaonibs. De giver god energi og mætter.

Du kan købe Chufamel HER

Glutenfri Chufakiks med Kakaonibs

Antal 20 stk.

Ingredienser
  

  • 100 g chufamel
  • 12 g kakaonibs
  • 12 g chiafrø
  • 0,5 tsk. salt
  • 12 g olie
  • ca. 1 dl kogende vand

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 150°C. Bland chufamel, kakaonibs, chiafrø og salt i en skål.
  • Tilsæt olie og kogende vand og bland. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis blandingen er for tør. Dejen skal være sammenhængende men ikke tynd. Man skal kunne forme en blød bold uden problemer.
  • Læg dejen mellem to stykker bagepapir og tryk/rul den tyndt ud til den er ca. ½ cm tyk. Fjern det øverste bagepapir og flyt bagepapir med dej over på en bageplade. Brug en skarp kniv eller pizzaskærer til at skære dejen i firkanter.
  • Bag de glutenfri chufakiks i 30-35 min. ved 150°C, indtil de begynder at blive brune i kanterne.
  • Lad dem køle af på en bagerist uden bagepapir!


5 thoughts on “Glutenfri Chufakiks med Kakaonibs”

  • Hej (:
    Jeg er på en alternativ diæt, for at slippe af med et eksem. Jeg fået at vide, at jeg, i hvert fald i en tid, ikke skal spise laktose, gluten, sukker, gær o.a.
    Jeg har lige fundet frem til denne hjemmeside, og jeg må sige, at den virkelig har givet mig en god start, og håb om, at der er andre muligheder end dem jeg er vant til. Det er et helt nyt område for mig – at hele tiden tænke i anderledes baner – og denne hjemmeside har virkelig givet mig håb om, at denne nye verden, trods alt, ikke er så begrænset som jeg troede. Jeg er meget taknemlig for denne hjælpsomme og inspirerende hjemmeside! <3
    Og så til spørgsmålet. I mange af jeres brød og bolle opskrifter, bruger i gær som hævemiddel. Er der noget alternativ for mig, der, i hvert fald nu, ikke kan spise gær??
    Tak på forhånd!

    • Kære Røskva. Tak for din ros! Det er altid en glæde at kunne hjælpe :-)
      Vi er faktisk selv på en skrap kur uden alt muligt og også gær. Men vi har endnu ikke eksperimenteret uden gær i vores normale brødopskrifter. Vores knækbrød, majsbrød og gulerodsboller er uden gær, og de er gode…håber du kan få glæde af dem :-)
      Kh. GFS

  • Tak for svaret med oplysninger! Jeres surdejsbrød er også uden gær, og det er jeg i gang med at lave nu (: Vh. Røskva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.