Glutenfri Græskarkage med dadler

Græskarkage

Denne glutenfri græskarkage er saftig og krydret og uden tilsat sukker. Et godt bud på en anderledes og lækker Halloweenkage.

Glutenfri Græskarkage med dadler

Ingredienser
  

  • 4 dl hokkeido græskar bagt græskarkød
  • 10 store saftige dadler uden sten
  • 4 æg
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. kanel
  • 2,5 dl fint kokosmel kokosfibre
  • 0,5 dl kokosolie
  • 1 dl grofthakkede valnødder
  • 1 dl rosiner
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du
 

  • Skær hokkeido græskaret i både og rens det for kerner.
  • Bag det 20-25 min. ved 200 grader, til kødet er mørt.
  • Skrab græskarkødet ude af skallen og mos kødet i skål for sig.
  • Tag 4 dl græskarmos over i en anden skål og bland det med kokosolien, lad det stå og hvile mens de andre ingredienser forberedes.
  • Mos dadlerne til en ensartet masse.
  • Tilsæt kanel, natron, groft hakkede valnødder og rosiner og bland det godt igennem.
  • Bland dadelmassen og græskarmosen sammen.
  • Del æggehvider og æggeblommer og bland æggeblommerne i dejen.
  • Tilsæt mel og bland det hele godt igennem.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Kom dejen i en smurt brødform. Dejen minder mest af alt om en tung kartoffelmos.
  • Bag den ca. 75 min. ved 160 grader.


2 thoughts on “Glutenfri Græskarkage med dadler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.