Glutenfri gulerodskage uden sukker

Glutenfri gulerodskage uden sukker

Denne glutenfri gulerodskage uden tilsat sukker er krydret og fuld af smag.


Tips:
Det kan være en god idé at lægge et stykke bagepapir hen over kagen mens den bager, så undgår man den bliver brændt på toppen.

Man kan evt. udskifte friskpresset saft fra grapefrugt med friskpresset saft fra appelsin, mængden er den samme.

Selvom krydret gulerodskage er krydret med krydderier der måske mest af alt henleder tankerne på jul, så går det fint til en sommereftermiddag sammen med en kop te eller kaffe.

 

Glutenfri gulerodskage uden sukker

Antal 1 stk.

Ingredienser
  

  • 15 stk. store saftige dadler
  • 2 æg
  • 2,5 dl groft revet gulerødder
  • 5 - 5,5 dl mandelmel malede mandler
  • 1,5 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 0,5 dl friskpresset grapesaft

Sådan gør du
 

  • Udsten dadlerne og mos dem.
  • Tilsæt de revet gulerødder og bland massen.
  • Bland grapesaft i og tilsæt kanel, nelliker og kardemomme. Bland godt, gerne med en håndmikser (i stedet for i hånden) for at få så meget luft ind i dejen som muligt.
  • Del æggehvider og æggeblommer, rør æggeblommerne i dejen.
  • Tilsæt melet og rør dejen.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Bland natron i dejen og bland den godt igennem, inden æggehviderne vendes forsigtigt i.
  • Kom dejen i en smurt springform (Ø 20 cm.). Dejen er våd men ikke flydende.
  • Bag Krydret Gulerodskage i ca. 45 min ved 180 grader.


2 thoughts on “Glutenfri gulerodskage uden sukker”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.