Glutenfri kanelsnegle uden sukker

Glutenfri kanelsnegle uden sukker

Lækre hjemmelavede glutenfri kanelsnegle, der smager, som kanelsnegle skal smage. Disse kanelsnegle er glutenfri, fri for mælk og tilsat sukker.


Tips:
Hvis dejen klistrer for meget til kagerullen, kan det anbefales at lægge dejen mellem to stykker bagepapir og rulle udenpå papiret.

 

Glutenfri kanelsnegle uden sukker

Antal 15 stk.

Ingredienser
  

Dejen:

  • 3 dl vand
  • 0,5 dl FiberHUSK
  • 3 dl solsikkekerner
  • 10 svesker der har ligget i blød i vand natten over
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl fint kokosmel
  • 3 dl mandelmel malede mandler

Kanelsmovsen:

  • 15 store saftige dadler
  • 1 spsk. kokosolie
  • 2 tsk. stødt kanel
  • æg til pensling

Sådan gør du
 

Dejen:

  • Bland vand med fiberHusk, rør til fiberhusk er opløst.
  • Hak solsikkekernerne i en lille køkkenhakker eller kaffekværn, til de bliver til en grov solsikkemel.
  • Mos sveskerne og bland solsikkemel, olivenolie og sveskemosen sammen med vand og fiberHusk blandingen.
  • Tilsæt fint kokosmel og mandelmel og rør dejen godt igennem med en håndmikser eller anden røremaskine.
  • Ælt tilsidst lidt i hånden, for at samle dejen helt. Dejen er fugtig og lettere klistret.

Kanelsmovsen:

  • Udsten dadlerne og mos dem. Rør kokosolie og kanel i og bland smovsen godt igennem.

Sneglene:

  • Rul dejen ud til en firkant på ca. 1/4 cm tykkelse.
  • Fordel kanelsmovsen, sørg for at smøre den helt ud til kanterne.
  • Rul dejen om kanelsmovsen, til en roulade, og skær rouladen i skiver på 1,5 - 2 cm tykkelse.
  • Læg skiverne på en bageplade, tryk dem lidt flade og pensel dem med æg.
  • Bag kanelsneglene i 30 min. ved 200 grader. Sluk ovnen efter 30 min. og lad kanelsneglene stå i eftervarmen 10 min.


9 thoughts on “Glutenfri kanelsnegle uden sukker”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.