Konfekt og rawkugler

Glutenfri Konfekt og rawkugler

Hjemmelavet konfekt og rawkugler er nemme og sjove at lave og kan varieres i det uendelige. Vi præsenterer her tre forskellige slags, som alle indeholder kakao/chokolade og tørret frugt. Rawkuglerne er helt uden tilsat sukker. De kræver en foodprocessor eller en minihakker, mens de andre kan laves uden køkkenmaskiner.


Variationer:

  • Superjulekugler: tilsæt ½ tsk. kanel, et drys kardemomme og et drys nelliker til massen. Tril kuglerne i en blanding af kakao og kanel
  • Romkugler: Udskift ½ spsk. kaffe/vand med 2-3 tsk. rom.
  • Kernekugler: Udskift halvdelen af mandlerne med en blanding af græskarkerner, solsikkekerner og sesamfrø. Rist mandler og kerner inden de blendes. Blend lidt ekstra ristede kerner til at trille kuglerne i.
  • Chokokugler: Udskift 1 spsk. kakao med 50 g mørk chokolade.

Konfekt og rawkugler

Ingredienser
  

Rawkugler:

  • 2 dl saftige dadler
  • 2 dl mandler
  • 2 tsk. kokosmel
  • 2 spsk. mørk kakao
  • 2 kværn sort peber
  • 1 drys vaniljepulver
  • 1-2 spsk. kaffe / vand
  • 1 tsk. kokosolie kan udelades

Drys:

  • Kakao / kokosmel / afskallede hampefrø

Rosinknas:

  • 1 dl rosiner
  • 1 dl cornflakes
  • 100 g mørk chokolade 70% mælkefri

Abrikoser i chokolade:

  • Abrikoser
  • mørk chokolade 70% mælkefri

Sådan gør du
 

Rawkugler:

  • Tag stenene ud af dadlerne.
  • Kom først mandler, kakao, peber, vaniljepulver og kokosmel i en foodprocessor eller minihakker og blend.
  • Tilsæt dadlerne, kokosolien og kaffen og blend videre.
  • Tilføj ekstra kaffe/vand efter behov. Massen skal være ensartet og hænge sammen.
  • Smag massen til og tilsæt evt. mere vanilje, peber eller kakao.
  • Sæt konfektmassen koldt i et stykke tid, inden den trilles til kugler. Vend konfektkuglerne i kakaopulver, kokosmel eller hampefrø. Opbevares køligt i en dåse med tætsluttende låg.

Rosinknas:

  • Smelt chokoladen over vandbad i en skål.
  • Bland rosiner og cornflakes ned i skålen med smeltet chokolade.
  • Tag en lille skefuld af blandingen og placer i en lille papirsform eller på et stykke bagepapir. Lad dem køle af.
  • Opbevares i en dåse med tætsluttende låg. Voksentip: Læg rosinerne i rom natten over.

Abrikoser i chokolade:

  • Smelt chokoladen over vandbad i en skål.
  • Put et par abrikoser ned i den smeltede chokolade og sørg for at de er dækket med chokolade.
  • Fisk dem op og læg dem på et stykke bagepapir. Gentag indtil der ikke er mere chokolade. Lad dem køle af.
  • Opbevares i en dåse med tætsluttende låg.


1 thought on “Konfekt og rawkugler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.