Annas mandelbrød m. banan

Glutenfri mandelbrød med banan

Lad dig ikke snyde. Disse lækre mandelbrød ligner måske frikadeller, men det er de bestemt ikke :-) De er hurtige at lave, helt uden mælk og mel, lavet på mandler og smager virkelig godt med lidt syltetøj eller frisk frugt til morgenmad, eller som en hurtig snack i løbet af dagen.


Note: Du kan selvfølgelig bruge formalet mandelmel i stedet for selv at male mandlerne. Der skal nok bruges lidt mindre formalet mandelmel, men prøv dig frem. Mandelbrødene kan også laves uden banan. Erstat evt. med 1-2 spsk. marmelade.

 

Annas mandelbrød m. banan

Antal 10 stk.

Ingredienser
  

  • 2 dl malede mandler
  • 0,5 dl kokosfibre/fedtreduceret mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,25 tsk. salt
  • 1 banan
  • 2 æg
  • 1 spsk. rapsolie eller hvad du har

Sådan gør du
 

  • Mal mandlerne så fint som muligt.
  • Bland de malede mandler med kokosmel, bagepulver og salt.
  • Mos bananen og pisk den sammen med æg og olie i en skål for sig.
  • Rør alle ingredienserne sammen.
  • Sæt "farsen" på en varm pande med en ske og tryk "dellerne" let flade. Vi bager mandelbrødene på en sliplet-pande, og bruger derfor ikke fedtstof, men brug gerne lidt kokosolie/margarine til at stege i, hvis din pande driller.
  • De små brød bages nogle minutter på hver side, til de føles faste når du trykker på dem.
  • Spises lune eller afkølede. Opbevares i køleskab og kan holde sig et par dage på køl.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.