Nem mælke- og glutenfri Bechamelsovs

bechamelsovs-500

Denne mælke- og glutenfri bechamelsovs er super nem at lave og kan laves helt uden tilsat fedtstof. Den kan både anvendes som en klassisk bechamelsovs i fx lasagne, til persillesovs eller til stuvede grønsager, som vist på billedet.


TIP: Man kan erstatte halvdelen af sojamælken med bouillon eller bare vand, -så får man en lidt lettere og knap så cremet sovs. Passer især godt til stuvede grønsager.

Man kan selv vælge hvilken konsistens man ønsker. Tilsæt lidt mindre sojamælk/vand for en tyk sovs og lidt ekstra sojamælk/vand for en tyndere sovs.

 

Nem mælke- og glutenfri Bechamelsovs

Ingredienser
  

  • 4 dl sojamælk
  • 2 spsk. maizena
  • salt og peber
  • revet muskatnød evt.

Sådan gør du
 

  • Ryst 1 dl sojamælk med maizenaen i en meljævner (et rent syltetøjsglas kan også bruges) til en jævning.
  • Hæld jævningen i en gryde og tilsæt resten af mælken, men hold ca. ½ dl tilbage.
  • Pisk blandingen sammen og varm op under omrøring.
  • Bring blandingen i kog under fortsat omrøring.
  • Tilsæt resten af sojamælken til sovsen har den rette konsistens.
  • Lad den småkoge i 3-4 min.
  • Smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.


10 thoughts on “Nem mælke- og glutenfri Bechamelsovs”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.