Go Back

Glutenfri Havregrynskager

Antal 26 stk.

Ingredienser
  

  • 75 g mælkefri margarine
  • 125 g rørsukker/brun farin
  • 1 æg
  • 120 g glutenfri havregryn
  • 1 stor spsk. rismel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. vaniljepulver
  • ca. 100 g mørk chokolade brug pålægschokolade - det er nemmest

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175°C.
  • Start med at blande havregryn, mel, bagepulver og vanilje i en skål og sæt det til side.
  • Smelt herefter margarine/olie i en mindre gryde og tilsæt sukker.
  • Tilsæt ægget og rør massen sammen til den er glat og ensartet.
  • Tilsæt havregryns-blandingen og rør det hele godt sammen.
  • Sæt havregryns-massen i 9 toppe med en tsk. på bagepapir med god plads mellem toppene. Toppene skal være små, da de flyder meget ud. Der er "dej" nok til 3 plader med ca. 9 stk. på hver.
  • Bag kagerne i 8-10 min. midt i ovnen til de er gyldne i kanten.
  • Sæt straks kagerne over på en rist på bagepapiret, så de kan køle af. Kagerne kan sagtens nydes uden pynt. Men hvis du vil pynte med chokolade, kan du enten drysse med revet mørk chokolade eller lægge mørk pålægschokolade på kagerne, mens de stadig er helt varme, og lade det smelte af sig selv.
  • Lad kagerne og chokoladen køle helt af, inden de lægges i kagedåse med tætsluttende låg.
  • De glutenfri havregrynskager kan holde sig sprøde i dåsen i ca. 1 uge. Hvis de overlever så længe ;-)