Go Back

Glutenfri Burgerboller

Egnet til frysning.
Antal 8 stk.

Ingredienser
  

  • 5,5 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. eddike/citronsaft
  • 1 æg
  • 1,5 tsk. salt
  • 70 g fuldkornsmajsmel
  • 95 g boghvedemel
  • 150 g fuldkornsrismel
  • 45 g rismel den hvide fra Urtekram
  • 30 g maizena majsstivelse
  • 22 g FiberHUSK
  • sesam til drys

Sådan gør du
 

  • Pisk vand, gær og honning sammen i en skål og lad det stå et par minutter, mens du vejer alle de tørre ingredienser af og blander dem godt i en skål for sig.
  • Pisk eddike og æg i væsken.
  • Brug din håndmikser med dejkroge. Tilsæt den tørre melblanding til væsken på en gang og rør godt. Rør dejen i nogle minutter, til den er jævn og blød.
  • Lad dejen hæve i ca. 2 timer under et tørt klæde.
  • Drys lidt mel på bordet og vend dejen ud herpå. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Tryk eller rul hver bolle ud, så den er flad og tynd (ca. 1½ cm.) Læg bollerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.
  • Inden bollerne sættes i ovnen, pensles de med koldt vand og drysses med sesam.
  • Bag bollerne i 25-30 min. ved 225°C.
  • Lad bollerne køle næsten helt af inden de skæres.
  • Note: Hvis du har travlt, kan du bruge lunkent vand og nøjes med at lade bollerne hæve i 45-60 min.