Go Back

Glutenfri Pizza

Forslag til fyld: Pizzasauce, marinerede artiskokhjerter, pepperoni, skivede champignon, kyllingepålæg, marinerede hvidløg, soltørrede tomater, tun, løg, tørrede krydderurter.
Antal 2

Ingredienser
  

  • 4 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 45 g fuldkornsmajsmel
  • 60 g boghvedemel
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 50 g maizena
  • 15 g FiberHUSK
  • rismel eller majsmel til at rulle ud

Sådan gør du
 

  • Rør vand, gær og honning sammen i en skål og lad det stå et par minutter.
  • Bland de resterende ingredienser i en skål for sig, bland dem godt og rør dem i væsken med elpisker og dejkroge.
  • Rør dejen i 3-4 minutter til den er jævn og sej men stadig blød. Dejen samler sig mere, når den står og hæver, så vær ikke nervøs over, at den er for våd.
  • Lad dejen hæve i skålen i 45 min.
  • Tænd ovnen på 250°C og placer en bageplade uden papir i ovnen.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord – brug rigeligt mel, og hvis dejen er lidt klistret, så ælt gerne lidt mere mel i.
  • Del dejen i to stykker.
  • Form det ene stykke dej til en kugle og læg den på et stykke bagepapir drysset med mel, inden du ruller den ud.
  • Rul dejen tyndt ud (ca. ½ cm). Brug løbende mel på bagerullen, så dejen ikke hænger fast.
  • Læg pizzabunden med bagepapiret på en kold plade.
  • Læg dit yndlingsfyld på.
  • Når ovnen er varm, tages den varme plade ud, og pizzaen lempes forsigtigt over på den med bagepapiret under.
  • Placer pizzaen nederst i ovnen og bag den i ca. 15 min.
  • Mens den første pizza bages, laves den anden bund færdig med fyld og bages på samme måde.  Nyd din glutenfri pizza mens den stadig er varm!