Go Back

Glutenfri "Hveder"

Egnet til frysning.
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 1 dl vand
  • 4 dl sojamælk
  • 30 g gær
  • 60 g honning/sirup
  • 50 g smagsneutral olie
  • 2 æg
  • 2 spsk. eddike
  • 2 små tsk. salt
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 40 g Fiberhusk
  • 80 g rismel
  • 90 g fuldkornsmajsmel
  • 100 g boghvedemel
  • 200 g fuldkornsrismel

Sådan gør du
 

  • Rør vand, sojamælk og gær sammen i en skål.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål for sig: salt, kardemomme, Fiberhusk, rismel, fuldkornsmajsmel, boghvedemel og fuldkornsrismel.
  • Tilsæt nu honning, olie, æg og eddike til væsken og pisk det sammen. Brug en elpisker med dejkroge og tilsæt hele den tørre melblanding til væsken og rør dejen sammen til den er jævn og glat.
  • Lad dejen hæve i skålen i 1½ time med et tørt klæde over sig - gerne et lunt sted.
  • Når dejen har hævet, hældes den ud på et meldrysset bord og æltes let igennem.
  • Del dejen i 12 stykker og form hvert stykke til en aflang bolle. Læg bollerne tæt på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min med et tørt klæde over. Bollerne skal stå tæt, så de kommer til at vokse sammen under efterhævning og bagning.
  • Bag "hvederne" ved 210°C i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en rist (uden bagepapiret) inden de serveres.