Go Back

Nemme glutenfri boller med gulerod

Er velegnet til frysning.
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 5 dl lunkent vand
  • 20 g FiberHUSK
  • ca. 160 g revet gulerod/squash/sød kartoffel
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 20 g solsikkekerner ½ dl
  • 20 g græskarkerner ½ dl
  • 20 g hørfrø ½ dl
  • 20 g sesamfrø ½ dl
  • 30 g majsgryn ¾ dl
  • 30 g risflager ¾ dl
  • 30 g boghvedeflager ¾ dl
  • 80 g majsmel
  • 80 g amaranthmel/boghvedemel
  • 110 g fuldkornsrismel

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen. Pisk fiberHUSK ud i vandet. Lad blandingen stå nogle minutter, indtil den er geleret.
  • Riv i mellemtiden gulerødderne/squash/sød kartoffel og vej de andre ting af, så de er klar.
  • Kom først olie og de revne grønsager i gelemassen og rør godt. (brug evt. elpisker med dejkroge)
  • Rør derefter salt, bagepulver og kerner i, og til sidst melet.
  • Rør med elpisker eller ælt dejen med hænderne, hvis du har lyst. Dejen skal blive ved med at være lidt våd og geleagtig.
  • Form bollerne med fugtige hænder og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 200°C i 40 min.
  • Ovndøren må IKKE åbnes mens de bager!
  • Tag bollerne ud og lad dem køle helt af på en rist.