Go Back

Glutenfri Fastelavnsboller

Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Boller:

  • 2,5 dl vand
  • 65 g margarine
  • 85 g fuldkornsrismel
  • 55 g maizena
  • 1 spsk. sukker
  • en knivspids salt
  • 4 æg

Creme:

  • 3 dl sojamælk med vanilje
  • 6 æggeblommer
  • 40 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. maizena
  • 1,5 dl Alpro Soya "piskbar" eller evt. "piskefløde" fra Soyatoo

Glasur:

  • 3-4 spsk. flormelis
  • 1 tsk. kakaopulver
  • koldt vand

Sveskemarmelade:

  • 200 g svesker
  • 3 dl vand + et drys salt

Hindbærskum:

  • 1,5 dl Alpro Soya "piskbar" eller sojacreme fra Soyatoo
  • 4-5 spsk. hindbærmarmelade

Sådan gør du
 

Boller:

  • Start med at blande rismel, maizena, sukker og salt i en skål.
  • Kom vand og margarine i en sauterpande eller gryde (helst slip-let) og bring det i kog.
  • Tilsæt melblandingen til væsken på én gang, skru ned for varmen og rør med en træske. Når blandingen har samlet sig og slipper panden, tager du den fra varmen.
  • Kom nu dejen i en røreskål og lad den køle i 5 min.
  • Pisk æggene i et ad gangen, brug en elpisker med dejkroge - det er klart det nemmeste! Pisk grundigt efter hvert æg. Dejen bliver silkeblød og lækker, når den er færdig. Den skal kunne stå selv, når den sættes på pladen.
  • Sæt dejen med en våd spiseske eller med tyl i 12 portioner på en bageplade med bagepapir. Glat evt. dejen med en våd ske.
  • Bages i 25-30 min. ved 200°C.
  • Du må IKKE åbne ovnen de første 20 minutter, da de ellers kan falde sammen! Bollerne begynder først at vokse rigtigt efter ca. 20 min.
  • Hvis bollerne får for lidt tid i ovnen falder de sammen, når de tages ud - derfor lav en test: efter 25 min. tager du en af bollerne ud og lader den stå et øjeblik. Hvis den falder sammen, har bollerne fået for lidt, og du skal give dem 5 min. mere. Hvis den bliver stående, er de færdige!
  • Lad bollerne køle helt af, inden du flækker dem og putter glasur på.

Creme:

  • Bland soyamælk, æggeblommer, rørsukker, vaniljepulver og maizena i en gryde og pisk det sammen.
  • Varm det langsomt op under omrøring indtil det bliver tykt. Sluk for varmen.
  • Hæld blandingen over i en skål og lad det køle helt ned. Pisk fløden til skum og vend det i den nedkølede creme.

Sveskemarmelade:

  • Kog sveskerne i ca. 20 min til de er møre.
  • Blend dem med en stavblender.
  • Tilsæt et lille drys salt. Hvis du savner sødme kan du tilsætte lidt honning eller agavesirup.

Glasur:

  • Hæld flormelis og kakaopulver i en skål og rør lidt vand i ad gangen, til det bliver en sej konsistens. Hvis det bliver for tyndt, så tilsæt lidt ekstra flormelis.
  • Fordel en passende klat glasur på de kolde boller.

Hindbærskum:

  • Pisk fløden til skum og vend marmeladen i. Wupti så er skummet klar og kan fyldes i bollerne.

Fastelavnsboller med creme og marmelade:

  • Flæk en bolle.
  • Læg 2 spsk. marmelade på bunden og derefter 2 spsk. creme ovenpå.
  • Læg forsigtigt overbollen oven på fyldet og giv den et let tryk.

Fastelavnsboller med hindbærskum:

  • Flæk en bolle.
  • Læg 2-3 spsk. hindbærskum på bunden.
  • Læg forsigtigt overbollen oven på fyldet og giv den et let tryk.